A megújuló energiák közül a szélenergia egyre nagyobb szerepet kap. Egy érdekes koncepció a hordozható készülékekhez nyújt alternatív töltési megoldást. De nem kell várnunk a fuvallatra, hiszen az igyen energiát mi magunk szolgáltatjuk.

João Paulo Lammoglia találmánya ugyanis az emberi légzést hasznosítja. Az AIRE nevet viselő eszköz egy maszk, melyet egy vezetékkel csatlakoztathatunk telefonunkhoz. A maszk belsejében kis szélturbinákat helyezett el a tervező, a lélegzésünk pörgeti a turbinákat, amely energiát állít elő.

A készülék előnye, hogy bármikor használható: séta vagy futás közben, otthon vagy az irodában, de akár alvás közben is. 

A készülék valóban környezetkímélő módon állítja elő az energiát. A szmogos nagyvárosokban ez még hasznos is lehet, ha az utcán egy légtisztító maszkban sétálunk. 

Az AIRE 2011-ben elnyerte a RedDot Design Award díjat a legjobb dizájn kategóriában.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tízezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Intelligens kávéfőző

Napi videó:   Furcsa fogás, avagy horgász a pácban

Napi fotó:  Trükkös árnyék

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

(via dolcevita)