Michael Jackson több olyan táncmozdulatot hagyott maga után, amely örökre összefonódott a nevével. Ezek közül a legrejtélyesebb az antigravitáció néven elhíresült mozdulat, amelyet a Smooth Criminal című számban láttunk először. Michael a táncosaival együtt, szinte vigyázzállásban, képtelen módon, messze a súlypontján túl  előrehajolt , majd újra kiegyenesedett. Sokféle tipp volt arra, hogyan is csinálta ezt a mozdulatot, amely rendszeresen szerepelt a koncertjein is.

Nem ő találta fel a mozdulatot, hiszen már némafilmekben is látható volt. De ő dolgozott ki egy olyan módszert, amit tánc közben is könnyedén lehetett alkalmazni. A profik számára valőszínűleg nem titok egy ilyen mozdulat, de az átlag ember tátott szájjal nézi. Hogy miért nem csinálta más is, annak egyszerű az oka.

Az amerikai szabadalmi hivatalban megtekinthető az a beadvány, amelyet 1993-ban Michael Jackson, Michael L. Bush, és Dennis Tompkins közösen adott be. A beadványban védettséget kértek az antigravitációs cipő nevű találmányra. Vagyis csak az ő engedélyével alkalmazhatta volna más is. Amit persze nem adott meg.

A leírás szerint a a cipő sarkában egy acélból készült, „V” alakú lemezt helyeztek el. Ezzel csusszantak rá a színpad deszkájából kiálló csavarra. Ez a csavar a cipő talpát sorosan a padlón tartotta. A magasszárú cipőben ezek után  ha nem is könnyedén, de meg lehetett csinálni a lehetetlennek tűnő mutatványt.

Ez a videó bemutatja mind a tánclépést, mind a trükkös cipőt.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizennyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád. 

 Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Legjobb nyári buli kellék: jégpohár

Napi videó:   A krokodil elkapta a fejét

Napi fotó:  Túlzásba vitt reklám

(via likeC)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...