Elképesztő klip akadt a kezembe nem is olyan régen két elborult csellós Michael Jackson Smooth Criminal című számát játszotta egymással versengve minden kíséret nélkül. Elképesztő zenei teljesítmény és élmény.

Egy kis kutatás után kiderült hogy a két csellós a közelben él, mindketten horvátok: Stjepan Hauser & Luka Sulic. A két srác egymástól függetlenül szólókarrierbe kezdett, és hamarosan világszerte elismert szólista lett belőlük. Hamarosan közösen léptek fel.

 Ám egyszer csak előbújt belőlük a kisördög, összeálltak, és feldolgozták Michael Jackson dalát. Pulában klipet készítettek hozzá. és 2 Cellos név alatt feltöltötték az internetre. Óriási siker lett, 24 óra alatt 300 000 ember volt kíváncsi a produkcióra.

Stjepan és Luka azóta bejárta a világot a produkcióval. Fellépéseiken azóta szinte védjegyükké vált szénszövetből készűlt csellókkal lépnek fel.

Elkészült újabb klipjük Guns N' Roses Welcome To The Jungle számának feldolgozására.

 

Idén megjelent első lemezük is, amelyen U2, Kings of Leon, Michael Jackson, Sting, Muse, Coldplay, és Nirvana feldolgozásokat adnak elő.

 

Aki kíváncsi klasszikus zenei múltukra is, itt Shostakovich Prelude-jét játsszák.

 Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.