Egyszerre 4 forgalmi sáv és 22 gépjármű megfigyelésére képes az autósok rémálma.

A számítógépek műveleti sebességének növekedése, a grafikai feldolgozás tökélesedése nem csak a játékokban és a mozikban hozott áttörést. Ugyanis ugyanezekre a képességekre van szükség a radaros sebességmérő eszközöknél. Jönnek a szuper-traffipaxok.

Az automata sebességellenőrző készülékek jövője a multifunkcionális felhasználás irányába mutat. Ez azt jelenti, hogy a forgalom-felügyeleti technikai eszközök már nem csak a gyorshajtásra figyelnek és nem csak egy autót követ egyszerre. Egyidejűleg több szabályszegés felderítésére és rögzítésére válnak alkalmassá. Erre jó példa a Svájcban, Bern központjában 2010. óta működő készülék, mely a sebességmérők legújabb generációjának számít.

A Trafistar SR590 típusú, svájci fejlesztésű készülék 4 forgalmi sávot képest ellenőrzés alá vonni (a korábbi 2 sáv felügyeletére alkalmas készülékekkel szemben), s egyidejűleg 22 gépjármű megfigyelésére alkalmas. A készülék a gyorshajtás mellett kilenc további szabályszegés rögzítését is lehetővé teszi. Ezek sorában megemlíthető a követési távolság meg nem tartása, az autóbusz forgalmi sávban, vagy kerékpár sávban haladás, az előzési tilalmak megszegése, elsőbbség meg nem adása útkereszteződésben, vagy éppen a gyalogosokkal szemben.

A készülék radar elven működik, és 3D képek rögzítésére alkalmas. Az Európai Unióban a Trafistar SR 590-et - multifunkcionális jellege miatt - a közeljövő egyik nagyszerű forgalomellenőrző eszközének tartják. A Trafistar SR 590 árát a gyártó a honlapján eddig nem tette közzé.

Ilyen képességek mellett biztos nagy népszerűségre fog szert tenni a készülék a rendőrségeknél, és a pénzügyminisztériumokban. Le merem fogadni, ezek megvásárlására lesz pénz, mert gyorsan behozzák az árukat, és utána csak termelik a pénzt.

Ilyen a kép a traffipax képernyőjén:


Csatlakozz a több mint nyolcezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Napi fotó:  Rémisztő faarc

Napi videó: Autó vs. állatok - sokkoló felvételek

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

A rendőrség Nagy Testvér lett

Az utakon nem leszel biztonságban… a rendőröktől

Homokóra - villanyrendőr

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

(via baleset-megelozes.eu)