Szem előtt a térkép, benne az útvonal, eltévedni lehetetlen, mindez közvetlenül a szemed előtt. Ez a futóknak szánt Vie kesztyű.

Sajnos még csak tervezőasztalon létezik Du Tran Nguyen, a Monash egyetem munkatársának készüléke. A kesztyűbe egy számítógép, egy GPS-vevő, és egy nagy és hajlékony képernyő lett beépítve.

A futóknak szánt készülékbe előre be lehet táplálni a tervezett útvonalat, és sportolás közben végig navigál bennünket. Ha új útvonalat próbálunk ki, automatikusan eltárolja a koordinátákat. Alkalmas arra, hogy a hasonló készüléket viselő sportolókat megkeresse, sőt még segítséghívásra is képes.  Személyi trénerként a beépített vibrálók segítségével, diktálhatja a tempót. Az ujjaink mozgatásával tudjuk a készüléket kezelni.

A Vie minden adatot nyilvántart, és Bluetooth kapcsolat segítségével adatot cserél otthoni számítógépünkkel. A többi Vie tulajdonossal egy honlapon tarthatjuk a kapcsolatot, összehasonlíthatjuk eredményeinket, útvonalakat cserélhetünk. Ha két Vie tulajdonos összetalálkozik futás közben, csak kesztyűs kézzel kezet kell fogniuk, és a honlapon már ismerőssé is válnak.

A koncepció díjat nyert az Ausztrál Design versenyen.

 

Ezt láttad már:

Szombati Dizájn: Sisakművészet

Árvíz idejére: úszó házak Hollandiából

Az igazi óriások: a Dubai és Atlantai akvárium

Élő sárkányt és unikornist otthonra

 

Ne hagyd ki a többit sem.