New Energy Technologies cég kifejlesztette az átlátszó, az ablaküvegre permetként felhordható napelemet.

A napelemtáblák széleskörű elterjedésének több gátja is van. Ha most figyelmen kívül hagyjuk a magas árakat, tény, hogy jelentős helyet foglalnak el, pontosabban takarnak el. Megjelenésük – bár ez ízlés kérdése – nem túl esztétikus. Sokan nem szeretnének ilyet a tetőn látni. Ráadásul egy csupaüveg toronyházra fel sem lehetne eleget szerelni.

Erre kínál talán most megoldást a New Energy Technologies cég, amely nem kevesebbet állít, mint hogy kifejlesztette, az átlátszó, az ablaküvegre permetként felhordható napelemet.

Megjelent egy új technológia, a vékonyfilm-napelemek gyártása. A vékonyfilm technológia számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Alacsony az egy négyzetméterre eső gyártási költsége, nagyfokú a rugalmassága, óriási az alapanyag választéka és a környezetbarát módon gyártható.

Azonban az így készült termék az átlátszóság szempontjából még mindig túl vastag. Az átláthatóság, fontos szempont a kereskedelmileg életképes napenergiával működő üvegablak előállítására. Az új permet alapú technológia azonban az emberi hajszálnál ezerszer vékonyabb átlátható réteget eredményez. Emellett nem igényel vákuumot, nagytisztaságú környezetet, és magas hőmérsékletet sem. Emiatt drasztikusan csökkenhető a gyártási költség.

A fejlesztők reményei szerint hamarosan az ablaküveget felváltják ezek az átlátszó napelemtáblák, amelyek megtermelik otthonaik számára az elektromos energiát.

 

Ezt láttad már?

Mesterséges méh

Embermásolás 1. - A tökéletes másolat

Kannibalizmus a méhen belül

Zsenik és értelmi fogyatékosok

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra).