Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egyszerű trükkök

Így készülnek a látványos fotók.A világ érdekes fotó trükk

Tovább


Blade Runner miniatűr díszletei

A jövő lepusztult Los Angelesét kicsiben megépítették a filmhez.A világ érdekes Blade Runner 2049 miniatűr trükk makett

Tovább


Kicsempézett átverés

A Casa Ceramica cég manchesteri bemutatótermében megunták, hogy a fáradt látogatók csak leszaladnak a kiállítóteremből kivezető folyosón. A világ érdekes csempe padló optikai trükk átverés

Tovább


Képek a másnaposság tesztelésére

Ne aggódj nem vagy (feltétlenül) részeg, a látszat csal!A világ érdekes fotó fényképű furcsa trükk

Tovább


Bírod a horrort?

Marc Clancy trükkmester zseniális és elborzasztóan élethű (és gyomorforgató) horror.maszkjai. Néhány trükkjébe be is avat. Csak erős idegzetűeknek.

Tovább


A valóságon túl

Nehéz eldönteni, melyik kép valóság, melyik Photoshop. Te szét tudod válogatni?

Tovább


London hídjai egykor és most

A trükkös fotókon egyszerre látszik a régi és a mai híd.

Tovább


A misztikus karikapörgetés

Semmi mágia nincs benne, csak egy kis optikai illúzió, jó eszköz, és rengeteg gyakorlás. Megmutatjuk.

Nemrégiben bukkant fel ez a videó, és próbálják misztikus köntösbe burkolni a mutatványt. A természetfeletti képesség mellé, esetleg még felajánlják a videó trükk lehetőségét. Nagyon látványos, szinte misztikus produkció.

 Az előadás két okból is különösen hatásos. Egyrészt a zenével tökéletesen szinkronban mozognak a karikák. Másrészt a művész olyan laza nemtörődömséggel csinálja, mintha semmi köze nem lenne hozzá, mintha csak visszatartaná az elszökni készülő karikákat. De a lényeg, hogy sem varázslat, sem videó trükk nincs benne. Csak egy nagyon ügyes artistát láthatunk. Nem varázslat, csak egy igen jó zsonglőr.

Alapja egy több évszázados zsonglőr-trükk: a tárgyat kell az univerzumunk középpontjává tenni. Úgy kell mozgatnunk a tárgyat, hogy az ne mozduljon el, vagyis mi mozgunk a tárgy körül. Ezt az üveggolyóval többször is nagyon jól bemutatja ez az utcai művész.

 

A másik része az illúzió.  Mindennapi tapasztalataink alapján azt gondoljuk, hogy karikákat látunk. Valójában nyolcasokat használ a művész. Ugyanúgy pörgeti az ujjai között, mint dédapáink a sétapálcát. Ezen a videón megtanulhatjuk, hogyan is kell bánni a nyolcasokkal. A fiún is látszik, hogy még ráfér a gyakorlás.

 

Nos ezt a kettőt kell összehozni. A trükk harmadik része a hónapokig tartó, napi több órás gyakorlás a tükör előtt. A negyedik része a fantázia, hogy kitalálod, mit is hozol ki a néhány alapmozdulatból, hogy mutatvány legyen belőle.

A kínai művész nem két hanem négy nyolcassal dolgozik.

 

A nyolcasokat már felfedezte a fekete színház is. Itt még jobban mutat a trükk.

 

Természetesen még karikával is lehet újat kitalálni, ez a művész is hasonló trükköket mutat be, de jól látható a különbség a karika és a nyolcas mozgatási lehetőségei között.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog: 

Napi videó:   Hogyan lesznek a hajléktalanok láthatatlanok

Napi fotó:  Nem szívbajos

Macskaőrség:   Macskacsali

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Ne higgy a szemednek!

Vigyázz, a látszat csal!

Tovább


Michael Jackson titka

Michael Jackson több olyan táncmozdulatot hagyott maga után, amely örökre összefonódott a nevével. Ezek közül a legrejtélyesebb az antigravitáció néven elhíresült mozdulat, amelyet a Smooth Criminal című számban láttunk először. Michael a táncosaival együtt, szinte vigyázzállásban, képtelen módon, messze a súlypontján túl előrehajolt , majd újra kiegyenesedett. Sokféle tipp volt arra, hogyan is csinálta ezt a mozdulatot, amely rendszeresen szerepelt a koncertjein is.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog