London hídjai egykor és most

A trükkös fotókon egyszerre látszik a régi és a mai híd.

Tovább


A misztikus karikapörgetés

Semmi mágia nincs benne, csak egy kis optikai illúzió, jó eszköz, és rengeteg gyakorlás. Megmutatjuk.

Nemrégiben bukkant fel ez a videó, és próbálják misztikus köntösbe burkolni a mutatványt. A természetfeletti képesség mellé, esetleg még felajánlják a videó trükk lehetőségét. Nagyon látványos, szinte misztikus produkció.

 Az előadás két okból is különösen hatásos. Egyrészt a zenével tökéletesen szinkronban mozognak a karikák. Másrészt a művész olyan laza nemtörődömséggel csinálja, mintha semmi köze nem lenne hozzá, mintha csak visszatartaná az elszökni készülő karikákat. De a lényeg, hogy sem varázslat, sem videó trükk nincs benne. Csak egy nagyon ügyes artistát láthatunk. Nem varázslat, csak egy igen jó zsonglőr.

Alapja egy több évszázados zsonglőr-trükk: a tárgyat kell az univerzumunk középpontjává tenni. Úgy kell mozgatnunk a tárgyat, hogy az ne mozduljon el, vagyis mi mozgunk a tárgy körül. Ezt az üveggolyóval többször is nagyon jól bemutatja ez az utcai művész.

 

A másik része az illúzió.  Mindennapi tapasztalataink alapján azt gondoljuk, hogy karikákat látunk. Valójában nyolcasokat használ a művész. Ugyanúgy pörgeti az ujjai között, mint dédapáink a sétapálcát. Ezen a videón megtanulhatjuk, hogyan is kell bánni a nyolcasokkal. A fiún is látszik, hogy még ráfér a gyakorlás.

 

Nos ezt a kettőt kell összehozni. A trükk harmadik része a hónapokig tartó, napi több órás gyakorlás a tükör előtt. A negyedik része a fantázia, hogy kitalálod, mit is hozol ki a néhány alapmozdulatból, hogy mutatvány legyen belőle.

A kínai művész nem két hanem négy nyolcassal dolgozik.

 

A nyolcasokat már felfedezte a fekete színház is. Itt még jobban mutat a trükk.

 

Természetesen még karikával is lehet újat kitalálni, ez a művész is hasonló trükköket mutat be, de jól látható a különbség a karika és a nyolcas mozgatási lehetőségei között.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog: 

Napi videó:   Hogyan lesznek a hajléktalanok láthatatlanok

Napi fotó:  Nem szívbajos

Macskaőrség:   Macskacsali

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Ne higgy a szemednek!

Vigyázz, a látszat csal!

Tovább


Michael Jackson titka

Michael Jackson több olyan táncmozdulatot hagyott maga után, amely örökre összefonódott a nevével. Ezek közül a legrejtélyesebb az antigravitáció néven elhíresült mozdulat, amelyet a Smooth Criminal című számban láttunk először. Michael a táncosaival együtt, szinte vigyázzállásban, képtelen módon, messze a súlypontján túl előrehajolt , majd újra kiegyenesedett. Sokféle tipp volt arra, hogyan is csinálta ezt a mozdulatot, amely rendszeresen szerepelt a koncertjein is.

Tovább


Mit tesz egy kis utó-trükközés

Régóta tudjuk, hogy komputer-animációval szinte bármit a vászonra lehet varázsolni: óriási űrhajókat, idegen lényeket, sosemvolt tájakat. De azt legtöbben nem is sejtjük, mennyire sűrűn alkalmazzák akár a tévésorozatokban is. Mert ezek a trükkök gyakran olcsóbbak, mint elutaztatni egy stábot a megfelelő helyszínre, felépíteni egy nagyobb díszletet, statisztákat alkalmazni, vagy éppen várni a megfelelő időjárásra.

A most következő képpárokon láthatod, hogy nézett ki a jelenet a felvételkor, és a trükkök alkalmazása után.

Tovább


Gondolatolvasó

Csináld végig, és meg fogsz lepődni:

Természetesen szó sincs gondolatolvasásról, csak egy gondosan összeállított trükk az egész. A megoldás nem is olyan bonyolult.

Tovább


A nagy papírrepülő-átverés

Különleges felvételre hívták fel a figyelmemet, több helyről is megkaptam egy linket. Különleges és meglepő fizikai jelenséget mutat be. Két ventillátort kell egymással szembe fordítani, és a két ellentétes légáram között egy papírrepülő érdekesen viselkedik:

Zseniális ötletnek tűnik, de csak átverés. Ez egy rövid nyomozás után kiderült. Egy klasszikus bűvésztrükk ügyes alkalmazása. A megoldás pofon egyszerű:

Tovább


Trükkös fotók Photoshop nélkül

Avagy a turisták gyakran nem normálisak.

Tovább


Star Wars és a 3. Birodalom

Egy poros mappában régi fényképekre bukkantunk, amelyek bizonyítják, hogy a köztársaság győzelme után szökött birodalmi alakulatok rejtőztek el, és időnként a Földön is megjelentek. Be is avatkoztak a földi eseményekbe, nem egyszer harcba szálltak valamelyik földi konfliktusban. Legaktívabb részvételük a második világháborúban volt, de korábbi ütközetekben is a gonosz mellé álltak. Bizonyítékul a megkopott fotók a titokzatos mappából.

Tovább


Így kergesd őrületbe kollégádat

Millió egy trükk létezik arra, hogyan lehet az undok kollégát, a szemét főnököt, vagy csak simán a havert átverni egy számítógéppel. De kevés olyan elegánsan egyszerű, mégis hatásos módszer létezik, mint ez a kis USB kütyü.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog