Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gyermekeink száma miként változtatja meg szokásainkat

Ahogy merevlemezem elhagyott bugyraiban (olyan archív könyvtárak, amelyek az első pc-m óta követnek) keresgéltem, megakadt a szemem egy ősrégi irományon, amelyet már ki tudja mikor mentettem, el. Akkor csak viccesnek találtam, azért mentettem, el. De azóta apap lettem, és a barátaimnak 2-3 csemetéjük is született már. Most újra elolvasva a szöveget rájöttem, hogy enem csak vicces, de minden szava igaz. Hogyan változnak a szülők elvárásai magukkal szemben, ahogy a gyerekek száma (és vele együtt a munka és a stressz) nő.

Az anyuka ruhái

Első gyermek esetén: Azonnal kismamaruhákat kezdesz hordani, amint megállapítják a terhességet.

Második gyermek esetén: Ameddig csak lehet, a rendes ruháidat hordod.

Harmadik gyermek esetén: A kismamaruháid a rendes ruháid.

Felkészülés a szülésre

Első gyermek esetén: Vallásos áhítattal gyakorlod a légzéstechnikát.

Második gyermek esetén: Nem gyakorolsz, mert emlékszel, hogy a múltkor sem segített.

Harmadik gyermek esetén: A 8. hónapban előjegyzed magad epidurálra.

Tovább


A thaiföldi árvíz tragikomikus arca

A hírekből észre sem vettük, de tavaly nyár közepétől csaknem fél évig tartott a thaiföldi árvíz, amely hetekre, sok helyen hónapokra elborította az ország jelentős részét. Az emberek nem tudtak mit tenni a víz ellen, ezért inkább alkalmazkodtak hozzá. A tragikus esemény mögött megbúvó emberi leleményesség megmutatja a helyzet humoros oldalát, az ember minden túlélő akaratát. Hogy lehet élni, túlélni, ha a világ körülötted víz alatt áll? Hogy élnek, dolgoznak, utaznak az emberek? Hogy játszanak a gyerekek? A fotók sok mindent elárulnak.

Bezsákolt autók

Privát vizenjáró

Tovább


Facebookon kémkedő szülők

A szülőket egyre nagyobb aggodalommal tölti el a Facebook. A régi szép időkben legalább ismerte a gyerek barátjait, becsöngettek, együtt mentek el valahova, legalább látásból tudta ki-kicsoda. A hírekből úgy tudja, mindenféle történhet a gyerekkel az interneten, hallja, hogy hányszáz barátja van, akikről semmit sem tud. Ezért sokan úgy döntenek, kémkednek a gyerek után a Facebookon.

Tovább


Tolvaj állatok

Azok az állatok, amelyek az emberek közelében élnek, hamar rájöttek, hogy a strapás gyűjtögetés helyett inkább az emberektől lopnak maguknak ennivalót. Maci Laci utódai a természetben és a nagyvárosban.

Tovább


Kísértetautók

Akármelyik Stephen King filmben megállná helyét,ez az autópark. Valahol Oroszországban egy elhagyatott földterületen bukkant egy orosz fotós, Ilya Varlamov ezekre a hajdan jobb sorsra érdemes autókra. A ma már elhagyott és gazdátlanul rozsdásodó autóknak a fotós fantáziája adott új életet. Ha csak pár kép erejéig is.

Tovább


A hónap "Óóó, a francba" pillanatai

Tovább


Ennyire szép bolygón élünk

Atabasca-vízesés, Kanada

Tovább


Az elhagyott házak titkai

Egyfajta misztikus légkör veszi körül a magányos, elhagyott házakat. A természet megejtő szépsége, a ház elvadult környezete, az üresen ásító ablak- és ajtókeretek titkot sejtetnek. Történetek, amelyeket mi képzelünk a falak mögé. Persze leggyakrabban nincs semmilyen rejtély, csak egyszerű életek, néha tragikus sorsok. De a vadregényes látvány felkorbácsolja képzeletünket.

Tovább


A hónap legjobb "Óóó, a francba" pillanatai

Tovább


Tokió elpusztult

Tokyo Genso, vagyis Tokió Fantasy. Ez az álneve annak a japán művésznek, aki a világégés utáni Tokió romjait festi meg. A képeken látható összes hely létezik. A posztapokaliptikus látképek fényképek alapján készülnek, és digitálisan hozzák létre a pusztulás nyomait. A világ egyik legnagyobb, napjainkban élettel teli, nyüzsgő városa kihalt betonsivatag, az ember már eltűnt belőle. A természet visszafoglalja azt, amit az ember az évszázadok során elragadott tőle.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog