Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az Indiana Jones-csomag rejtélye

Az már teljesen megszokott, hogy Sherlock Holmes még mindig havonta több tucat levelet kap londoni címére. Az azonban még a chichagoi egyetem postahivatalának munkatársait is meglepte, hogy csomag érkezett Mr. Henry Walton Jones Jr., vagyis Indiana Jones részére.

Akinek ez a név elsőre nem ugrik be, azoknak biztosan ismerősen cseng Indiana Jones neve. A filmtörténet legismertebb, legnépszerűbb, és természetesen sosem létezett régésze a történetek szerint a chicagoi egyetem professzora volt. Itt dolgozott korábban mentora, Abner Revanwood is, akinek Marian nevű lányához fűződő románca rontotta meg kapcsolatukat. Legalább is ez volt az egyik mellékes szál az Elveszett frigyláda fosztogatói című filmben. Ez a tény azért érdekes, mert a postázóban felbontott csomag Abner Ravenwood naplóját tartalmazta. Néhány kép a napló tartalmából:

 

Az első pillanatra látszott, hogy a napló régis stílusa ellenére vadonatúj, egy nem létező napló replikája. Az egyetem nem tudta hogyan is reagáljon a dologra. A hír villámgyorsan bejárta a netet, és a legvadabb találgatásokra adott okot. Ki és miért küld az egyetemre egy álnaplót? A legtöbben valamilyen médiahackre gyanakodtak. Az egyetem felvette a kapcsolatot a Lucas Birodalommal és megkerestek olyan Jones szakértőket is, akik filmreplikákkal foglakoztak.

 

Karácsony előtt a rejtély megoldódott. A magyarázatott az egyik replika-kereskedő adta meg. Az E-Bayen „Ravenbar” néven árusító, valójában Paul nevű, Guam szigetén élő úriember kínálatában szerepel a napló. A replika része a csomagoló sárga boríték is, ezért egy második, külső borítékban postázzák. Decemberben Ravenbart egy olasz vásárlója értesítette, hogy a neki címzett csomag üresen érkezett meg. A csomag megsérült, és kiesett belőle az a bizonyos sárga boríték, amely a naplót tartalmazta. A postások megtalálták ezt a sárga borítékot, és azt hitték, hogy egy eltévedt csomag. A bélyeget és a postai pecsétet valódinak hitték, csak a megfelelő irányítószámot firkantották rá, és továbbították a rajta szereplő chicagoi címre.

A valóság ilyen egyszerű, pedig mennyivel izgalmasabb volt maga a rejtély.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Cseréptálban párolt zöldséges pulykacomb

Napi videó:   Egy Rallye-autó hátsó ülésén

Napi fotó:  Így is lehet hóban keresni

(via wierd news, Huffington post)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Építs magadnak Hummert

Egy orosz srácnak sikerült.

A kocsi nem pontos replika, csak főbb vonalaiban követi az eredeti terepjárót.

De tudja azt, amit az eredeti. Sőt még többet is.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog