Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kocsival a nappaliba

Ha a kilenc autós garázsból egyből fel szeretnél jutni a lakásba.

Tovább


Lifttel a hegyre: a Hammetschwand

Ötven emeletnyi emelkedés kevesebb mint egy perc alatt. És a panoráma...

Tovább


Száz sárkány lift

Kínában a csodálatos Zhangjiajie Nemzeti Erdő Park nem csak természeti csodákkal büszkélkedik, hanem néhány technikai különlegességgel is: például a világ legmagasabb kültéri üvegliftje: a Száz Sárkány (Bailong) lift.

A szállodákban már megszokott üveglift itt nem egy épület, hanem egy függőleges sziklafal mellett áll.

Tovább


A világ legrémisztőbb liftje

Óvatlanul belépsz, és majdnem összecsinálod magad.

Mert hogy nincs padlója. Leszakadt. Legalábbis úgy látszik.

Tovább


A világ legrémisztőbb vécéje

Nem a klotyómanóval ijesztget minket a világ legrémisztőbb vécéje. Valójában nem is a vécétől kapunk frászt, hanem a padlójától. Pontosabban a hiányától. Vagyis a látszólagos hiányától.

 

Hernandez Silva mexikói építész megbízást kapott egy guadalajarai penthouse apartman kialakítására egy 15 emeletes, régi ház legfelső szintjén. Szabad kezet kapott a szint teljes, egyetlen  lakássá való átalakításához. Silva egy modern, elegáns otthont alakított ki. A vécé kialakításánál azonban elengedte a fantáziáját. Az épületben van egy használaton kívüli liftakna. Silva úgy gondolta, ez a holt tér tökéletesen alkalmas a legkisebb helyiség kialakítására. Azonban Silva nem egy beton padlózatot, hanem egy üvegpadlót épített a helyiségbe. A lábunk alatt így 15 emeletnyi mélység tátong.

A látvány megdöbbentő, rémisztő, de teljesen biztonságos. A helyiség használóinak pusztán csak a saját félelmeikkel kell megküzdeniük.

Csatlakozz a közel hétezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Napi fotó:  Akkor inkább visszafordulok

Napi videó:   Repülőmodell 3000 méter magasról videózik

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

A világ legrémisztőbb falitükre

A rémisztés művészete

Rémisztő fák

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

(via hernandezsilva)

Tovább


A semmi hajtja: Vákuum-lift

A jövőben játszódó filmekben épp elégszer láthattunk vákuumliftet, vákuum-vasutat, és mindenféle olyan közlekedési eszközt, amelyek ezen az elven működnek. Az elv is egyszerű: Helyezzünk el egy csőben egy olyan tárgyat, amely légmentesen illeszkedik a cső falához. Ha a tárgy előtt megritkítjuk a levegőt, a tárgy mögött túlnyomást hozunk létre, a tárgy a kisebb nyomású térirányába mozdul. Mint egy dugattyú. A módszer nem új, a klasszikus csőposta is így működik.

Egy argentin cég, a Vacuum Elevators piacra dobta "Residental Pneumatic Vacuum Elevator" nevű szerkezetét. Nincsenek benne kábelek, dugattyúk, emelőcsigák. Turbinák préselik át a levegőt a kabin alá vagy fölé. A cső és a kabin is víztiszta polikarbonátból készül, amely körpanoráma kilátást biztosít, amelyet csak kismértékben korlátoz a cső könnyített alumínium váza.

Az RPVE egy komplett egységet alkot, a beépítéshez nincs szükség különleges épületgépészeti beavatkozásra. Mindössze biztosítani kell neki az áramot, és lyukat fúrni a plafonba. A szerkezet 1 méter átmérőjű, 204 kilogramm teherbírású. Sebessége 15 cm másodpercenként. A tervezők természetesen a biztonságról is gondoskodtak. Nem zuhan le a kabin, ha elszökik a levegő, a biztonsági fékek könnyedén leeresztik a fülkét, az ajtóknál biztonsági retesz rögzíti. Nem lehet benne megfulladni sem.

Jelenleg két-, három-, és négyszintes változatban létezik, valamint megvásárolható a kerekes-székes típus is. Az ára 20.000 dollár.

Csatlakozz  a több mint háromezres közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Autó a falon

A legzseniálisabb vízóra

Kocsinyitás karórával

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


Mi történik a vegasi liftekben

Las Vegas szállodáinak vendégei gyakran elfelejtik, hogy nem csak a játéktermek vannak bekamerázva, hanem a liftek is. Pikáns gyűjtemény a vegasi biztonsági szolgálatok archívumából:

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

A legjobb szexi reklámfimek

Legviccesebb kondom reklámfilmek

LEGO erotikusan

A 15 legviccesebb óvszer reklám

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog