Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Karácsonyi pulóverek

Hiba volt mindegyik elkészítése.

Tovább


Európa karácsonyra készül

A karácsony az összes vallási jelképe ellenére szép lassan veszti el szakrális jellegét, és alakul át multikulturális szeretet-ünneppé.

Tovább


A kardkovács

Nem ez a munkája, csak hobbijaként űzi ezt a régi szakmát. De ez mit sem von le értékéből, elképesztően tehetséges ez a srác, akit csak Michaelcthulhu név alatt lehet megtalálni a neten. A filmekben és rajzfilmekben feltűnő fegyvereket készíti el. A végén találsz egy videót, ahol megnézheted egy kard születését.

Tovább


Megvalósult Mad Max?

Ez nem a Mad Max, ez a mexikói drogháború. Csempészek és kartellek átalakított járgányai.

Tovább


A misztikus karikapörgetés

Semmi mágia nincs benne, csak egy kis optikai illúzió, jó eszköz, és rengeteg gyakorlás. Megmutatjuk.

Nemrégiben bukkant fel ez a videó, és próbálják misztikus köntösbe burkolni a mutatványt. A természetfeletti képesség mellé, esetleg még felajánlják a videó trükk lehetőségét. Nagyon látványos, szinte misztikus produkció.

 Az előadás két okból is különösen hatásos. Egyrészt a zenével tökéletesen szinkronban mozognak a karikák. Másrészt a művész olyan laza nemtörődömséggel csinálja, mintha semmi köze nem lenne hozzá, mintha csak visszatartaná az elszökni készülő karikákat. De a lényeg, hogy sem varázslat, sem videó trükk nincs benne. Csak egy nagyon ügyes artistát láthatunk. Nem varázslat, csak egy igen jó zsonglőr.

Alapja egy több évszázados zsonglőr-trükk: a tárgyat kell az univerzumunk középpontjává tenni. Úgy kell mozgatnunk a tárgyat, hogy az ne mozduljon el, vagyis mi mozgunk a tárgy körül. Ezt az üveggolyóval többször is nagyon jól bemutatja ez az utcai művész.

 

A másik része az illúzió.  Mindennapi tapasztalataink alapján azt gondoljuk, hogy karikákat látunk. Valójában nyolcasokat használ a művész. Ugyanúgy pörgeti az ujjai között, mint dédapáink a sétapálcát. Ezen a videón megtanulhatjuk, hogyan is kell bánni a nyolcasokkal. A fiún is látszik, hogy még ráfér a gyakorlás.

 

Nos ezt a kettőt kell összehozni. A trükk harmadik része a hónapokig tartó, napi több órás gyakorlás a tükör előtt. A negyedik része a fantázia, hogy kitalálod, mit is hozol ki a néhány alapmozdulatból, hogy mutatvány legyen belőle.

A kínai művész nem két hanem négy nyolcassal dolgozik.

 

A nyolcasokat már felfedezte a fekete színház is. Itt még jobban mutat a trükk.

 

Természetesen még karikával is lehet újat kitalálni, ez a művész is hasonló trükköket mutat be, de jól látható a különbség a karika és a nyolcas mozgatási lehetőségei között.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog: 

Napi videó:   Hogyan lesznek a hajléktalanok láthatatlanok

Napi fotó:  Nem szívbajos

Macskaőrség:   Macskacsali

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Montevideói karnevál

Az uruguayi buli 80 napig tart.

Tovább


Karácsonyi csoda

Karácsonyi adakozás egy kis ráadás csínnyel.

Tovább


Karácsonyi jégvihar

Éjt nappallá téve dolgoznak a szerelők az Egyesült Államok középső és északkeleti, valamint Kanada keleti részén hogy helyreállítsák az áramszolgáltatást félmillió háztartásban, ahol kénytelenek voltak hidegben és sötétben ünnepelni a karácsonyt. A térségen a múlt hét végén átsöprő jégvihar legalább huszonnégy ember életét követelte. A fotók Kanadában, Québec tartományban készültek.

Tovább


Karácsonyi tetoválások

Tovább


Karácsonyi fények

Díszkivilágítás a világ minden tájáról.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog