Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Louis Vuitton és a Csillagok háborúja

Gabriel Dishaw régi Louis Vuitton táskákból készít Star Wars szobrokat. Kisebb fémdarabokkal, kábelekkel, egyéb apróságokkal igazi steampunk remekműveket alkot.A világ érdekes SW Star Wars Csillagok háborúja szobor táska

 

A világ érdekes SW Star Wars Csillagok háborúja szobor táskaA világ érdekes SW Star Wars Csillagok háborúja szobor táskaA világ érdekes SW Star Wars Csillagok háborúja szobor táskaA világ érdekes SW Star Wars Csillagok háborúja szobor táskaA világ érdekes SW Star Wars Csillagok háborúja szobor táskaA világ érdekes SW Star Wars Csillagok háborúja szobor táskaA világ érdekes SW Star Wars Csillagok háborúja szobor táskaA világ érdekes SW Star Wars Csillagok háborúja szobor táskaA világ érdekes SW Star Wars Csillagok háborúja szobor táskaA világ érdekes SW Star Wars Csillagok háborúja szobor táskaA világ érdekes SW Star Wars Csillagok háborúja szobor táskaA világ érdekes SW Star Wars Csillagok háborúja szobor táskaA világ érdekes SW Star Wars Csillagok háborúja szobor táskaA világ érdekes SW Star Wars Csillagok háborúja szobor táskaA világ érdekes SW Star Wars Csillagok háborúja szobor táskaA világ érdekes SW Star Wars Csillagok háborúja szobor táskaA világ érdekes SW Star Wars Csillagok háborúja szobor táska

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint nyolcvanötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)

A világ érdekes SW Star Wars Csillagok háborúja szobor táska

Tovább


Zselic, az égbolt-rezervátum

Sokan észre sem veszik, hogy nagyvárosaink annyi fénnyel szennyezik környezetünket, hogy már a csillagok is alig látszanak az égen. Ezért jöttek létre a csillagos égbolt rezervátumok.

Tovább


Az ember jelentéktelensége

Így karácsony idején többet nézünk fel az égre, és gyakrabban firtatjuk, hol is a helyünk az univerzumban. Azonban a világegyetemben a léptékek emberi ésszel felfoghatatlanok. De próbáljuk megérteni a környezetünk méreteit. Meglepő, hogy mennyire torz kép él bennünk naprendszerünk bolygóiról és a csillagokról.

Az űrben a méretek a távolságok olyan hatalmasok, hogy az emberi az szinte nem is képes felfogni. Legkönnyebben akkor értjük meg a valóságot, ha van viszonyításialapunk. A képeken arányaiban tudjuk megérteni a bolygók és csillagok méreteit.

A naprendszer kőzetbolygói: a Föld, a Vénusz, a Mars, a Merkúr, és (azóta plutoiddá lefokozott) Plutó. A Vénusz csak kicsit kisebb, mint a Föld, de meglepően apró a testvérbolygónak számító Mars.

 

Íme a gázóriások: a Jupiter, a Szaturnusz, az Uránusz és a Neptunusz. Előttük az előző képen látott kőzetbolygók.

 

A képre felkerült a Nap is. A gázóriások jól látszanak, de a kőzetbolygók épphogy még észrevehetőek.

 

Lépjünk ki a naprendszerből, jöjjenek a csillagok. A föld eltűnt a képről, a Jupiter akkora, mint egy képpont. A Nap eltörpül a vörös óriáscsillagok, a Szirius, a Pollux és az Arcturusz mellett.

 

Jöjjenek a gigászok. A Nap már nem is látszik, mérete csupán 1 képpont. A vörös óriások is eltörpülnek. Íme a Rigel, az Aldebaran, és a Betelgeuse. A képen a legnagyobb az Antares, a Skorpió csillagkép legfényesebb csillaga, szuperóriás.

Az Antares változócsillag, kb. 600 fényévnyi távolságra van. Sugara 300 millió kilométer. Ha a Nap helyére tennénk, a felszíne a Mars pályáján túl esne.

Sajos a képsorozat alkotói itt megálltak, és a kék óriások, valamint a kék szuperóriások  nem kerültek bemutatásra.

 

És most nyugodtan elmélkedhetünk saját fontosságunkon.

 

 

Ne hagyd ki a többit sem.

 

 

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog