Őrült fazonok a világ minden részén vannak, de csak Izlandon találunk olyan őrülteket, akik terepjáróval és hómobillal a víz tetején száguldanak: hajótest nélkül.

Az izlandi kopár domboldalakon átalakított terepjáróikkal mániákusok ugratnak akkorákat, amely már megkérdőjelezi a gravitáció érvényességét a szigetországban. Pár összehegesztett cső, néhány teherautó féltengely, különleges gumik, és nitrózott V8-as motorok alkotják csupán a járgányokat, amelyekből akár 6-800 lóerőt is kisajtolnak pilótáik. Elképesztő mutatványokkal szórakoztatják egymást és az összesereglett nézőket. És természetesen hatalmas bukásokkal.

A speciális, a lapátkerekes gőzhajók kerekére emlékeztető gumik azonban megihlették az egyik versenyzőt. Kitalálta, hogy buggyjával keresztülszáguld az egyik tó 500 méteres öblén, természetesen a víz tetején anélkül, hogy elsüllyedne. Az ötlet megtetszett egy hómobilosnak is. Hogy mi lett a kísérlet eredménye. Richard Hammond tolmácsolásában megtudhatjuk.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Fekete doboz az autóban

Autók vezetők nélkül

Autóforradalom, avagy nyílt forráskódú városi közlekedés

Ne gázoljanak a hibridek

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)