Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Félresikerült mentés

A belga kikötőben a vízbe hajtott egy autó. A kiemelést a parton megörökítette egy fotós. A mentési kísérletekről nekem valahogy az állami beavatkozások jutnak az eszembe.

Tovább


Láss csodát: a belga királyi palota botanikus kertje

Minden évben csak három hétig látogatható.

A belga hercegi pár a Brüsszelhez tartozó, csodálatos leaken-i kastélyban lakik.

A kastélyt a belga király, II.Albert, fia, és annak felesége lakja. Így maga a kastély nem látogatható.

Száz éves hagyomány, hogy tavasszal három hétre kinyitja a nagyközönség előtt a kastélyhoz tartozó több hektáros kert egy részét.

Itt található az 1873-ban épített, több száz méter hosszú üvegház-sorozat. Alphonse Balat építész építette vasból és üvegből, szecessziós stílusban.

A palotához tartozó egykori lóistálló is látogatható, ahol a lovak márványitatóból ihattak.

Némely üvegház több emelet magas, ahol afrikai pálmák hajladoznak.

Fantasztikus növények, virágok, egzotikus fák látványa lenyűgöző a véget nem érő üvegház komplexumban.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenhatezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Csirkemell tavaszváró módra

Napi videó:   Extrém függőágy pörgetés

Napi fotó:  Egy élet pislogásokban elmesélve

(via authorsteam)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Miért okosabb csoportosan utazni

Egy belga busztársaság - amely elsősorban flamand területen működik - úgy döntött, hogy szakít a hagyományos reklámokkal. Nem jött a szokásos szájbarágós szlogenekkel, mosolygó utasokkal, frappánsnak tűnő érvekkel, hogy miért őket válasszuk.

Tovább


Faragott gumiabroncsok

Kreatív újrahasznosítás, vagy a XXI. század népművészete a gumiabroncsokba faragott régi motívumok.

A tehetséges, sokoldalú művész és dekoratőr Wim Delvoye Belgiumban él. Létrehozott egy varázslatos gyűjteményt lenyűgöző dekoratív gumiabroncsokból. A gyűjtemény címe "Pneumatikus". Ez a kollekció használt gumikból áll,,amelyekbe kézzel faragott bonyolult mintákat és virágmotívumokat. Delvoye saját személyes módon írja le a műalkotásait. Ironikus módon művészetét "glokális"-nak nevezi, utalva művészete "helyi" és "globális" voltára.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog