Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az Ásbyrgi-kanyon

Izland egyik különlegesen szép, katasztrófa szülte természetvédelmi területe.

A világ érdekes Izland Asbyrgi kanyon

Észak-Izlandon, mintegy 65 kilométerre Husavik kikötőjétől, a Vatnajökullra Nemzeti Parkban fekszik egy hatalmas, patkó alakú mélyedés, az Ásbyrgi Canyon.

Tovább


Elhagyott mini templom

Izlandon építették 1789-ben, az ottani szokások szerint félig a föld alá. Már régóta elhagyatott, de még vigyáznak rá, hogy megőrizzék az utókornak. A belső tér csak engem emlékeztet egy szaunára? Nálunk vajon mennyi ideig maradna meg ilyen állapotban? Izland tmplom elhagyatott mini

Tovább


Az izlandi rendőrök nagyon lazák

A mindössze 320 000 lakosú országban olyan alacsony a bűnözési ráta, hogy a rendőrség munkájának java részét a lakossággal való kapcsolattartás teszi ki. Ez nem azt jelenti, hogy direkt kiraknak egy-két lassító táblát, vagy radaroznak a bokor mögül. Inkább jótékonykodnak, játszanak a helyiekkel, fotózkodnak a turistákkal, autót tolnak, biciklit szerelnek. A közösségért vannak.

A világ érdekes Izland rendőr

Tovább


Az izlandi jégbarlang mélyén

Izland déli részén terül el az óriás Vatnajökullra gleccser. Legnagyobb különlegessége Izland legszebb jégbarlangja, amely az Északi fény nevet kapta. Egy ilyen jégbarlang sosem lehet teljesen biztonságos, mert az azokat létrehozó erők folyamatosan aktívak. A képeket az Izlandon élő fotós, Julien Ratel készítette.A világ érdekes Izland jég gleccser barlang

Tovább


Nehéz a menyasszony élete

Többet vállalt a tökéletes fotóért, mint gondolta.A világ érdekes esküvő fotó helikopter Izland

Tovább


3D zebra

Az izlandi Ísafjörður kisvárosában olyan zebrát festettek az egyik utcában, amely egy izgalmas optikai illúzió. Mintha nem csíkok lennének, hanem az úttest felett lebegő fehér hasábok.A világ érdekes 3D zebra Izland

Tovább


Fehérbe borult a világ

Izlandon nem ritka sem a hideg, sem a hó. Ám arra még Gunnar Gunnarsson sem számított, amit hajnali háromkor látott. Arra ébredt, hogy ropognak az ágak. Amikor kinézett az ablakon mindent vastagon borított a hó. A hóvihar néhány óra alatt 51 centiméter esett, ezzel megdőlt a februári izlandi hórekord.A világ érdekes Izland hóvihar hó rekord

Tovább


Trükkös izlandiak

Mit keres a tojás a kénes forrásban?

A világ érdekes Izland forrás forró kénes tojás főzés festés

Tovább


Izland a levegőből

A szigetország csodája drónról fényképezve is hálás téma.

Tovább


Dinoszaurusz-szikla

Megkövült óriás álldogál Izland partján az óceánban.

Izland északi része, a Vatnsnes keleti oldala.

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog