Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Éjszakai égbolt

Amikor a szirmaira nézünk, mintha a mélyűrbe pillantanánk.A világ érdekes virág petúnia éjszaka égbolt

Tovább


Lélegzetállító éjszakai felvételek

A Föld éjszakai szépségét most nem csak az űrhajósok láthatják.

Tovább


Innen még nem fotózta senki

New York, éjszaka, 2300 méter magasból, helikopterből fotózva. Mintha ékszerdoboz lenne, és nem egy város. A fotókat Vincent Laforet készítette.

Tovább


24 legszebb kép az éjszakai égboltról

Nézd meg a csillagos eget profi fotósok segítségével.

Az Ördög-torony felett - Wyoming, Usa (fotó: David Lane)

Tovább


Teleportálás egy kínai utcán?

Lehetséges, hogy az egyik éjszaka teleportálást örökített meg egy forgalomfigyelő kamera?

Érdekes videóra bukkantam, amely a számláló tnaúsága szerint alig két héttel ezelőtt készült, pár perccel éjfél után. Állítólag egy teleportálásnak lehetünk tanúi. A film valahol Kínában készült, egy forgalomirányító-kamera éjszakai felvétele. A felvételen egy majdnem baleset látható, egy titokzatos alak az utolsó pillanatban megmenti a teherautó elől a riksát.A film többszörösen is furcsa jelenetet mutat. Egyrészt a hős megmentő emberfeletti gyorsasággal száguld a teherautó elé. A másik, hogy egy fényfelvillanásban eltűnnek, és a kép jobb felső sarkában tűnnek fel újra. Ez teleportálásnak látszik. A filmen a jelentet többször is megnézhetjük, lassítva és nagyítva is.

Tovább


8 óra egyetlen percbe sűritve

Alkonyattól pirkadatig az Alföldön. Száguldjunk át az éjszakán egyetlen percbe sűrítve. Time Lapse a technika neve, magyar megfelelőt még nem igazán találtak rá, leggyakrabban időgyorsításnak hívják. A módszer abban egyedülálló, hogy nem videokamerával, hanem fényképezőgéppel készül. A több száz, vagy akár több ezer fényképből szoftverrel állítanak elő filmet.

Hajdú Lajos remekműve az Alföldön készült egyetlen éjszaka alatt. Több mint kilencszáz, harmincmásodperces expozícióval készült képet készített, majd fűzött egybe. A film bemutatja az alföldi éjszaka szépségét, a tejút fehérségét, a csillagos ég varázsát a tájjal ötvözve.

A Film a vimeo oldalán HD-ben is megtekinthető.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 
Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog