Egyre több tervező foglalkozik a környezettudatos életmóddal a lakáson belül. A múlt hónapban bemutatott Ekokook ökokonyha után itt a Philips Design Probes csapat által tervezett otthoni farm, a Biosphere.

Természetesen senki se gondoljon arra, hogy lakásában megtermeli mindazt, amire szüksége van. A Biosphere lényege, hogy a rendelkezésre álló ingyenes napenergia, és némi víz segítségével feldolgozza az otthonunkban keletkező szerves hulladékot, és ebből élelmiszert állítson elő. Mindezt hálózati áram használata nélkül.

A négyszintes Biosphere elhelyezhető akár a nappaliban is, hiszen kialakítása révén a lakás dísze lehet. A legalsó szinten kapott helyet a szerveshulladék-tároló, amely az alapvető biológiai lebontást végzi. Felette kapott helyet a halakkal, rákokkal, algával és növényekkel teli akvárium. A felső két szint a növénytermesztésé. A Biosphere viszonylag zárt önfenntartó rendszert alkot.

A Biosphere egyelőre még csak koncepció. Ki tudja, egyszer akár el is terjedhet, felváltva a lakásokban a hagyományos akváriumot.

Ezt láttad már?

Csokibirkózás

Locsolóajándék: LEGO erotikusan

Nyaralás után rémálom

Tökéletes testfestés


 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)