Dél-Olaszországban, Baritól délre, – nagyjából ott, ahol az olasz csizma sarka kezdődik – az Adria partján fekszik Polignano a Mare városa. A városka egyedülálló gasztronómiai élménnyel várja a látogatókat: egy barlang-étteremmel.

A Grotta Palazzese étterem, az azonos nevű szálloda alatti cseppkőbarlangban található. A barlang nem túl nagy, de legfőbb értéke, hogy a kelti, a tenger felőli fal egyszerűen hiányzik. A szálloda kizárólag a nyári hónapokban egy éttermet rendez be a barlangban. Falépcső vezet le a partról, a termet fapadló borítja, a tengerparti korlát oszlopairól lelógó lámpák világítják meg a barlang előterét és a bárpult környékét. Másfél tucat asztal várja a vendégeket.

Képzeljük el a vacsorát. Kényelmes széken ülünk a barlang cseppkövei alatt, a hajunkat borzolja a lágy esti tengeri szél, csodáljuk a tengeri panorámát, hallgatjuk a barlang alatt a sziklának csapódó hullámok neszezését. Előttünk az asztalon az olasz konyha remekei, és egy üveg remek bor. Mi más kell még?

Ha erős felindulásból asztalt akarsz foglalni:

Hotel Ristorante Grotta Palazzese

Via Narciso, 59 - Polignano a Mare (Bari) Puglia
Tel. +39 (0) 80 4240677 - Fax +39 (0) 80 4240767
E-mail: grottapalazzese@grottapalazzese.it
Honlap: http://www.grottapalazzese.it

Csatlakozz a közel hétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagyazon keresztül találsz meg. Minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Mai fotóHétfő reggeli agylövés

Napi videó:  A hullámok szépsége

Rejtett csodák: A Phugtal kolostor Indiában

Extrém esküvők

Luxusbunker világvége esetére

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

(via grottapalazzese)