Aki nem bírja a sebeket és a vért, annak a témát nem ajánlom.

A festékes tetováláson kívül még egy fajta örökre nyomot hagyó díszítő eljárás, ez pedig a hegtetoválás. Erről az eljárásról is maradtak emlékek már az ókorból is, sumér domborműveken, egyiptomi festményeken látni hegtetovált embereket.

Afrikában számos népcsoport használja a mai napig, általában a legprimitívebb, őskori szinten álló törzsekre jellemző ez hatalmas bátorságot, fájdalomtűrő képességet és kitartást igénylő művelet.

Eszközigénye ellenben csekély: egy élesebb csont vagy kődarab is megteszi. Férfiak és nők is készíttetnek hegtetoválást, sok helyütt ez a nagykorúvá avatás része.

A díszítés mindig jellemző az adott csoportra, nemre, társadalmi helyzetre. A hegek a test bármely pontján elkészíthetőek, és el is készítik, mindezt fájdalomcsillapítás nélkül, az alapvető higiénia teljes hiányában.

A tetoválás menete egyszerű: a bőrt a kívánt minta szerint bevagdalják, elég mélyen ahhoz, hogy gyógyulás után is látható heg maradjon utána.

A legtöbbször be is dörzsölik a friss sebeket olyan anyaggal, ami nehezíti a gyógyulást, megmérgezi a bőrt, és nagyobb heget hagy.

Ezt az eljárást alkalmazzák jelenleg a legextrémebb és legdrágább tetkó szalonokban.

Az új őrület pillanatok alatt meghódította a modern társadalom unatkozó fiataljait, akiknek már semmi nem elég extra, ha kitűnésről, magamutogatásról van szó.

A hegtetoválás a szalonokban természetesen teljesen steril körülmények közt zajlik, és fájdalomcsillapítás mellett.

Van, aki ez utóbbiból nem kér: sokan az érzés, a fájdalom miatt csináltatnak hegtetkót maguknak, ez az érzés is okozhat ugyanis függőséget!

 

Csatlakozz  a közel négyezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.