Lehet e szebben kínálni egy pálinkát, mint amikor az üvegben benne úszkál egy gyümölcs is. Az olcsóbb alkoholoknál ezt úgy oldják meg, hogy az üveg alja lecsavarható. De a igazi pálinkáknál  körte belenő az üvegbe,

 

A körte, amit az üvegben látunk, május környékén, még körülbelül 20 milliméteresen kerül az üvegbe úgy, hogy a fán van. A termesztő előbb meggyőződik arról, hogy a gyümölcs tökéletesen egészséges-e, majd a körtefa ágán gondosan megmossa és bedugja egy felfordított palackba. Az üveget ezután hálóba köti, és a kis körte feletti ágakra akasztja. A madaraktól és esőtől védett gyümölcs a saját "üvegházában" így szépen fejlődik. Szeptemberben a termesztő szépen, óvatosan leoldozza a palackot, majd a körtét szárastól leválasztja az ágról.

Végül már csak az utolsó mozzanatok maradnak hátra! Amikor a palack az érett körtével a kezünkben van, jó alaposan ki kell mosni benne a gyümölccsel, és csak ezután lehet megtölteni a helyi lepárlású és érlelésű körtepálinkával. Már csak le kell zárni az üvegeket, felcímkézni, díszíteni és kerülhetnek is az üzletek polcaira.

Íme, egy ilyen kert, ahol a körte az üvegbe nő.

 

Aki esetleg maga is szeretne ilyet a kertjében, így kell csinálni.

Csatlakozz a több mint hatezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. Minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Mai fotóRepül vagy úszik?

Ezt láttad már?

Citromfesztivál a Riviérán

Banánszobrászat

Egy különleges gyümölcsfa

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)