Egy kilométer hosszú, a tengerparton fekszik, és hasonlít a Balatonra.

Chile gyönyörű ország, hosszú és vékony. Az ország egész területe a Csendes-óceán keskeny partvonala az Andok nyugati oldalán helyezkedik el. Chilét nyugatról végig az óceán határolja. Ennek következménye, hogy az országnak több ezer kilométer tengerpartja van.

Nagyjából az ország közepén, a fővárostól Santiagotól nyugatra, a tengerparton fekszik Algarrobó. Gyönyörű környék, de van egy nagy hibája: a tenger a déli-sarki áramlatok miatt viszonylag hideg, 16-17 fokos. Ez nem kedvez az üdülőknek. San Alfonso del Mar üdülő tulajdonosai ezért úgy döntöttek, megépítik a világ legnagyobb úszómedencéjét, gyakorlatilag egy saját lagúnát.

A tengerparton, a parttal párhuzamosan ásták ki a közel ezer méter hosszú medencét, amely az egyik végén 35 méter mély. A medence felülete 81.000 m2, és 250 millió liter tisztított tengervízzel van feltöltve.

Felépítése 5 évig tartott, éves fenntartási költsége kétmillió dollár.

A vizet a medence egyik végén szívják be, különleges új eljárással tisztítják meg, és a medence másik végén távozik. Állandóan keringésben tartják, ezért a víz annyira tiszta, hogy a 35 méter mély fenék is tökéletesen látható. A Nap mindeközben 26 fokosra melegíti.

 

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.