Semmi mágia nincs benne, csak egy kis optikai illúzió, jó eszköz, és rengeteg gyakorlás. Megmutatjuk.

Nemrégiben bukkant fel ez a videó, és próbálják misztikus köntösbe burkolni a mutatványt. A természetfeletti képesség mellé, esetleg még felajánlják a videó trükk lehetőségét. Nagyon látványos, szinte misztikus produkció.

 Az előadás két okból is különösen hatásos. Egyrészt a zenével tökéletesen szinkronban mozognak a karikák. Másrészt a művész olyan laza nemtörődömséggel csinálja, mintha semmi köze nem lenne hozzá, mintha csak visszatartaná az elszökni készülő karikákat. De a lényeg, hogy sem varázslat, sem videó trükk nincs benne. Csak egy nagyon ügyes artistát láthatunk. Nem varázslat, csak egy igen jó zsonglőr.

Alapja egy több évszázados zsonglőr-trükk: a tárgyat kell az univerzumunk középpontjává tenni. Úgy kell mozgatnunk a tárgyat, hogy az ne mozduljon el, vagyis mi mozgunk a tárgy körül. Ezt az üveggolyóval többször is nagyon jól bemutatja ez az utcai művész.

 

A másik része az illúzió.  Mindennapi tapasztalataink alapján azt gondoljuk, hogy karikákat látunk. Valójában nyolcasokat használ a művész. Ugyanúgy pörgeti az ujjai között, mint dédapáink a sétapálcát. Ezen a videón megtanulhatjuk, hogyan is kell bánni a nyolcasokkal. A fiún is látszik, hogy még ráfér a gyakorlás.

 

Nos ezt a kettőt kell összehozni. A trükk harmadik része a hónapokig tartó, napi több órás gyakorlás a tükör előtt. A negyedik része a fantázia, hogy kitalálod, mit is hozol ki a néhány alapmozdulatból, hogy mutatvány legyen belőle.

A kínai művész nem két hanem négy nyolcassal dolgozik.

 

A nyolcasokat már felfedezte a fekete színház is. Itt még jobban mutat a trükk.

 

Természetesen még karikával is lehet újat kitalálni, ez a művész is hasonló trükköket mutat be, de jól látható a különbség a karika és a nyolcas mozgatási lehetőségei között.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog: 

Napi videó:   Hogyan lesznek a hajléktalanok láthatatlanok

Napi fotó:  Nem szívbajos

Macskaőrség:   Macskacsali

(via youtube)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...