Amikor azt a szót halljuk, hogy vízóra, mindenki kapásból egy csepegő-csobogó szerkezetre gondol. Kouichi Okamoto új értelmet adott a kifejezésnek: Nem az óraszerkezet alapja a víz, hanem a számlapé.

A szerkezet valójában egy rejtett óra, amelyik a mutatókkal együtt, egy lezárt fehér dobozban kapott helyett. De ha a mutatók is rejtve vannak, honnan tudjuk mennyi az idő?

Ez a pofonegyszerű, mégis zseniális ötlet. A mutatók végén apró, de erős mágnes található. Az órára egy tálban vizet kell állítani, és a mutató szerepét a továbbiakban egy piros és egy fehér fémgolyó fogja betölteni. A golyók úsznak a víz felszínén, de az alul forgó mágnes vonzza őket. A piros golyót a kismutató, a fehéret a nagymutató fölé kell helyezni. A mágnesek ettől a pillanattól kezdve fogva tartják, és húzzák magukkal a víz felszínén, a pontos idő könnyen leolvasható.

Ettől a pillanattól kezdve a tulajdonos szabadkezet kap a számlapot illetően, Különböző színű folyadékokat használhat (jól mutathat a paradicsomlevesen), vagy akár több tucat különböző tálat használhat, éppen milyenhez van hangulata.

Természetesen az óra egyetlen hibája, hogy csak vízszintesen használható. A készülék az interneten megrendelhető 299 dollárért.

 

Ne hagyd ki a többit sem.