Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az elképzelhetetlen Bollywood

Éneklő Terminator, táncoló Superman, és minden, amit Hollywoodból el lehet lopni, és musicallé konvertálni. Természetesen szigorúan indiai minőségben. A világ legszúrósabb pillantásai, legmókásabb üldözései, és legröhejesebb verekedései. Avagy így lopnak Bollywoodban:

Michael Jackson Thriller:


Tovább


Legszerencsésebb emberek: Charles Joughin


Elegánsan belépett a jeges vízbe a süllyedő hajóról.

Charles Joughin a Titanicon utazó több ezer közül a 10 leghíresebb között van. Az ő túlélése a hajózás történetének egyik leghihetetlenebb megmenekülése.

Tovább


Csirkenövesztés petri-csészében

Az interneten terjed egy fotósorozat, amely szerint sikerült petri-csészében a tojásból kiscsirkét csinálni. A hír természetesen nem igaz, pusztán azért, mert különben a világ összes tudományos hírforrása csak erről beszélne. Valójában itt - legalábbis az én véleményem szerint - egy igen érdekes és trükkös fotósorozat látható.
Mindenki ismeri a baromfi-embriólét kezdő- és végpontját, vagyis a tojás és a csibe állapotot. De a nagyjából 21 nap alatt lejátszódó folyamatról az embereknek vajmi kevés információjuk van. Ez a fotósorozat bemutatja az embrió növekedését napról-napra. Sajnos üveghéjú tojásokkal nem rendelkezünk, ezért a bemutatásra más módszert kellett kitalálni.
A fotókon valószínűleg 19 darab, héjától megfosztott, és petri-csészébe rakott különböző embrió látható. A normál keltetés során nap-nap után vettek egy tojást, eltávolították a héját, és elkészült a fotó.
A félretájékoztatás ellenére a sorozat lenyűgöző. Bepillantás enged a természet azon titkainak egyikébe, amelyről korábban fogalmunk sem volt.

Tovább


Vasúti alagutak Európa és Afrika között

A vasút hiába hálózza be a kontinenseket, nem tudja biztosítani a közöttük lévő kapcsolatokat. Azonban erre is léteznek már tervek. Bár nem valódi interkontinentális kapcsolatról van szó, de ennek volt előfutára a Csalagút, amely az angol szigetet köti össze Európával. Ez arra mutat példát, hogy az ilyen típusú kapcsolatok kivitelezhetőek. Már lassan elkészül az első alagút.
Legegyszerűbb, ha megkerüljük a problémát keletről. Az eurázsiai kontinensen élünk, ezért furcsa beszélni egy Európát Ázsiával összekötő vasúti alagútról. Pedig már épül, méghozzá a földrészeket egymástól egy helyen elválasztó szakaszon, a Boszporusz szorosban. Itt a két kontinens távolsága néhol mindössze hétszázötven méter, de ez a csatorna elválasztja egymástól Európát, a Közel-Keletet és Afrika északkeleti részét. A tervek szerint azonban 2013-ban átadásra kerül a Marmaray-alagút.

Tovább


Pózolj a Facebookon, mint egy idióta!

Nem győzöm évek óta hangsúlyozni, hogy nagyon meg kell gondolni, az ember milyen képeket oszt meg magáról a közösségi oldalakon. Az még hagyján, hogy hülyét csinál magából, esetleg elkönyvelik "dizsiribinek". De az állás, az iskola, a jövő múlhat rajta.
A Facebook idiótái közl kiemelést érdemel a huszonkét éves Doyle Byrnes és három tanuló társa, akik Kansasban a Johnson főiskolán ápolói szakon tanultak. Az utolsó éves diákok laborgyakorlaton egy anonim donortól érkezett emberi méhlepényt tanulmányoztak, milyen a felépítése, hogyan is táplálja a meg nem született babát. Mint ahogy a Wall Street Journal megírta, a négy diák lefotózta magát a placentával, a képet feltöltötték a Facebook oldalukra. A képekből hamarosan botrány lett, fegyelmi ügy lett belőle, és az iskola úgy döntött, etikátlan magatartás miatt kirúgja a diákokat.

Tovább


A kert művészei: Állatkert sövényből

Tovább


Facebookon kémkedő szülők

A szülőket egyre nagyobb aggodalommal tölti el a Facebook. A régi szép időkben legalább ismerte a gyerek barátjait, becsöngettek, együtt mentek el valahova, legalább látásból tudta ki-kicsoda. A hírekből úgy tudja, mindenféle történhet a gyerekkel az interneten, hallja, hogy hányszáz barátja van, akikről semmit sem tud. Ezért sokan úgy döntenek, kémkednek a gyerek után a Facebookon.

Tovább


Extravagáns koncepció motorok

Tovább


A rendőrség Nagy Testvér lett

A rendőrség eszköztárában újabb fegyver bukkant fel, amellyel pénz nyúlhatnak le rólad.

Tovább


Faragott gumiabroncsok

Kreatív újrahasznosítás, vagy a XXI. század népművészete a gumiabroncsokba faragott régi motívumok.

A tehetséges, sokoldalú művész és dekoratőr Wim Delvoye Belgiumban él. Létrehozott egy varázslatos gyűjteményt lenyűgöző dekoratív gumiabroncsokból. A gyűjtemény címe "Pneumatikus". Ez a kollekció használt gumikból áll,,amelyekbe kézzel faragott bonyolult mintákat és virágmotívumokat. Delvoye saját személyes módon írja le a műalkotásait. Ironikus módon művészetét "glokális"-nak nevezi, utalva művészete "helyi" és "globális" voltára.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog