Egy tökéletes másolatot, egy klónt akarunk előállítani néhány nap alatt.  Szembenézünk mindazokkal a problémákkal amely ezt megakadályozhatja. Az első részben elméletileg sikerült klónoznunk az embert, a második részben sikerült néhány nap alatt a megfelelő korúvá növesztenünk. Így most rendelkezésünkre áll egy tökéletesen kifejlett, harmincéves férfitest, amely semmiben sem különbözik klónatyjától. Tökéletes ez a másolat?

Nem, mégis különbözik az eredetitől. Hiányoznak belőle mindazok az elváltozások, amelyek külső fizikai hatásokként érték élete folyamán. Hiányozni fognak azok a sérülések, a vágások, repedések, törések, amelyeket születését követően szerzett, begyógyultak, ám sebhelyként élete végéig hordoz. Nem lesznek meg azok a bőrhibái, foltjai és anyajegyei, amelyek a külső behatások miatt keletkeztek. Például nem lesz ott az orrnyergén az a két vörös folt, amelyet a szemüveg okozott. És végül a klónnak meglesz a mandulája és a vakbele is, habár az eredetinek mindkettőt eltávolították.

Amennyiben tökéletes másolatot akarunk, ezeket is reprodukálnunk kell. De van-e értelme. Hiszen ezzel pont azt a tökéletességet rontanánk le. Hibákat pakolnánk egy kész remekműbe.

És eljutottunk a negyedik lépcsőfokhoz. Itt egy tökéletes test, üres aggyal. Egyetlen olyan információ sincs benne, amelyet élete folyamán a gazdája szerzett. Vagyis szükségünk van egy író-olvasó mechanizmusra. Első lépcsőfokban ki kell olvasnunk egy ember teljes agyát: tudását, emlékeit, személyiségét. Az így megszerzett információt pedig át kell írnunk a klón agyába, anélkül, hogy torzulna.

Ez az a terület, amelyhez végképp nem tud hozzászólni a tudomány. Csak sejtéseink vannak, hogy tárolódik agyunkban az információ. Amíg ezt nem ismerjük meg, olvasni sem tudjuk. Arról is csak becsléseink vannak, mekkora információtömeg ez. Tehát nem elég, hogy olvasnunk kell ezeket az adatokat, olyan irtózatos sebességgel kell megtennünk, hogy rövid idő alatt át tudjuk küldeni. De ha ezt a problémát is megoldjuk, akkor rendelkezésünkre áll a tökéletes másolat.

Láthatjuk tehát, hogy erre kár várnunk. Ha szeretnénk magunkból másolatot, hagyatkozzunk az ősi módszerre, a szexre. Tény, nem lesz tökéletes másolat, nem gyors a folyamat, és nem lesz csak a mi másolatunk. Viszont egyéniség lesz, és valamit hagyunk magunk után, amely továbbvisz minket.

Csatlakozz  a több mint háromezres közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Növesszünk magunknak új testet

Az ember klónozása

Megoldás a túlnépesedésre?

 

 Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)