Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Villa a zátony tetején

Ha létezik tökéletes ház, ez nagyon közel áll hozzá.

Tovább


Föld alatti park New Yorkban

Jó szándék, fantázia, és pénz kell hozzá, hogy eltűnjön egy ipari rom, és egy csodás park szülessen.

Tovább


Egy csipetnyi régi Európa Kínában

A világ egyik legfurcsább szigete, és különös szobrai.

Shaiman sziget Kínában, Kanton városában van. A Gyöngy-folyó öleli körül. Furcsa sziget, mintha a folyópartból tépték volna ki. Kanton Hongkongtól mintegy 120 km-re északra fekszik. Kikötőváros a Dél-kínai-tengerig hajózható Gyöngy-folyón. Guangdong tartomány központja és Dél-Kína egyik kulcsfontosságú kereskedelmi kikötője.

Shaiman apró sziget, harmad akkora, mint a Margit-sziget. Területe 0,3 négyzetkilométer, 900 m keletről-nyugatra, 300 m-re észak-déli irányban.


Nagyobb térképre váltás

A sziget ma a múlt egy meghatározó emléke. A különleges épületek között, és a csodás parkban egyaránt látni turistákat és helyieket. Különös szobrok népesítik be az utcákat és tereket.

 

A sziget furcsa a története a  második ópiumháború után kezdődött. A győztes angolok és franciák kisajátították maguknak a szigetet, kínai hosszú ideig a szigetre sem léphetett. Egy kis zárt, nyugati világ született.

A sziget négyötöde angol, egyötöde francia terület lett. Az ide települt európaiak az otthoni stílusnak megfelelő palotákat, villákat, középületeket, színházat, templomokat és parkot építettek.

A sziget a történelem viharai ellenére is megőrizte ezt a különleges világot, és Kanton igazi ékköve lett.

A sziget igazi különlegessége a rengeteg szobor, amelyek finoman szólva is nem szokványosnak nevezhetőek. Nem emlékművek, hanem a mindennapi élet része.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Asztal a nyakban

Napi videó:   Kigyó-masszázs

Napi fotó:  Egyszer csak elmegy

Macskaőrség:   Dorombolás-generátor

(via wikipedia, youtube, flickr)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


A tűz, a víz, és és ég kastélya

Egy kaliforniai csoda a hegy tetején, amelyet teraszok emelnek az égre, körbe öleli a víz,és a lángok között lehet megpihenni. Címe: 1201 Laurel Way, Beverly Hills, Los Angeles. Ára 36 millió dollár.

Tovább


Akvárium kerítés

A Mehmet Ali Gökçeoğlu egy török üzletember luxusvillát vásárolt Çeşmében, az Égei-tenger partján. Az üzletember azt akarta, hogy a házából minden szintről látni lehessen a tengert. Azonban a magas kőkerítés megakadályozta a kilátást az alagsorból.

Mit tesz egy vérbeli üzletember. Eltűntette a kőkerítést, és egy akvárium-kerítést építtetett a helyére.

Az akvárium-kerítés 55 méter hosszú.

Tovább


Lenyűgöző thai villa

Phuket szigetén álla tengerpart felett.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel húszonegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Ezt kemény lesz lenyomni

Napi videó:   Igazi illúzió

Napi fotó:  Na jó, akkor felezzünk

Macskaőrség:   A legmacskább macskák

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(via topspeed)

Tovább


Üvegfalú ház az óceán partján

Álomház a Kaliforniai Laguna Beachen.

Közvetlenül a Csendes-óceán partján, a meredek partfal tetején áll a villa.

Egy domb tetején 180 fokos kilátás a partra és az óceánra.

Tovább


Luxusvilla a sziklafal peremén

Lélegzetelállító kilátás nyílik az Andamán-tengerre ebből a lenyűgöző, hat hálószobás villából. Egy drámai gránit sziklafal tetején épült. A Thaiföldi Phuketban, az exkluzív "Millionaire a Mile"-on, vagyis a milliomosok mérföldjén, található, ahol ahogy a neve is mutatja, nem a szegények laknak. A Villa Amanzi bérelhető, 12 vendéget fogadhat, és napi árak 2.000 - 4.500 dollár között mozognak.

Tovább


Minden idők legdurvább lánykérése

Az igazán szerelmes férfi hajlamos arra, hogy nagy nyilvánosság előtt csináljon hülyét magából. Az elmúlt években divatba jöttek a különleges lánykérések, az ügyesen megszervezett Flash mob, vagyis villámcsődület lánykérések. Sok ember a legváratlanabb helyen kezd el énekelni és táncolni, aminek a csattanója a kiszemelt hölgy váratlan megkérése.

Erre alapozva a Fox TV új műsort készített, amelyre szerelmes férfiak jelentkezhettek, hogy ilyen látványosan kérjék meg barátnőjük kezét. A csatorna kitett magáért, a show első részében leszervezte minden idők egyik leglátványosabb átverését és lánykérését. Mindezt megfejelték azzal, hogy azonnal össze is adták a párt.

Tovább


Az argentin Atlantisz

25 év után ismét szárazra került egy város, amelyet egy tó nyelt el.

Argentina, Epecuen-tó, mintegy 600 kilométerre délnyugatra Buenos Airestől. Érdekesség, hogy a körülbelül negyed Balaton méretű tónak  sós a vize.


Nagyobb térképre váltás

A tó a múlt század században rendkívül népszerű lett az argentinok között. Sokan vásároltak itt telket, és építettek egy házat. A huszas években a semmiből egy kis település nőtt ki, amely a Villa Epecuen nevet kapta. Főút és vasútvonal is vezetett a településhez. A városka lélekszáma a hetvenes évekre elérte az ötezer főt, a lakosok elsősorban a turizmusból éltek meg. Jellemző, hogy közel háromszáz üzlet volt a városban.

A problémák a nyolcvanas években jelentkeztek. A környék időjárása megváltozott, és egyre több eső esett a környékbeli hegyekben. A tó vízszintje emelkedni kezdett és egyre nagyobb területet kezdett el bekebelezni. A város lakói eleinte földgáttal védekeztek a tó ellen, de 1985-ben a gát átszakadt, és a várost ellepte a víz.

Hosszú évekig a várost tíz méter magas , sós víz borította. Az időjárás ismét változott, és évek óta jelentősen csökkent a csapadék mennyisége. 2009 óta  a tó vízszintje is csökkenni kezdett, elfoglalt területek bukkantak újra fel. 25 év után Villa Epecuen jelentős része ismét kiemelkedett a vízből.

A városka ismét látványosság, de most már a katasztrófa-turisták és a romvárosok szerelmesei keresik fel a helyet. Megdöbbentő, hogy a sós víz micsoda pusztítást vitt véghez negyed évszázad alatt. Mindenhol földig rombolt épületek, mintha mindent földrengés pusztított volna el. Halott fák csonkjai állnak ki a földből. Mindenfelé gépek és járművek roncsai bizonyítják, milyen gyorsan kellett menekülniük az embereknek Mindeközben minden kísérteties fehérségbe borítja a mindent vékonyan belepő só.

A város jelentős része még mindig sekély víz alatt fekszik, de ha így folytatódik, ezek a területek is szárazra kerülnek.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Így csinálják a vérprofik

Napi videó:   A dél-koreai elnök vérciki pillanata

Napi fotó:  Kiásni a kocsit a hóból

(via theatlantic)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog