Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Disney erotikusan, avagy ha a mesehősök vetkőznek

J. Scott Cambell amerikai képregényrajzoló különleges naptárral lepte meg rajongóit 2010-ben: A Disney-rajzfilmek főhősnőit rajzolta meg hmmm... mondjuk úgy, Playboy-naptár stílusban. A buja Hófehérkétől a szexi Piroskáig.

Tovább


A kosz művésze

Ha jártunkban-keltünkben belebotlunk egy mocskos szélvédőjű autóba, az átlagember legfeljebb annyit rajzol bele, hogy "Piszkos", vagy "Mosd le". Azonban egy mókás kedvű művész számára ez az igazi - bár kétség kívül mulandó - paletta.

Tovább


Ebru festészet: festmény a víz tetején

Az Ebru festészet az egyik legkülönlegesebb festési eljárás Törökországból.  A víz felszínén elkészített képre papírt borítanak, majd az lehúzva kép a papíron válik valóssá. Kizárólag természetes anyagokat használnak. Az ecset rózsa szárából illetve lószőrből készül, a folyadék besűrítésére egy vadnövény nedvét használják, a festéknek a víz tetején való fennmaradására marhaepe szolgál, maga a festék pedig földből készül, természetes színezőanyagokkal.

A módszer Japánból indult el, és a feltételezések szerint türkesztáni közvetítéssel jutott el az Oszmán Birodalomba, ahol többek között az állami okiratok illetve hivatalos iratok díszítésére is használták, hogy azt ne hamisíthassák meg. A legrégebbi máig fennmaradt Ebru a Topkapi Szerájban található, amely 1554-ben készült.  

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Star Wars origami

Szendvicsművészet

Torták őrült rajongóknak

 

 Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


Reklámok egy rémisztő jövőből

Meglepő reklámkampánnyal állt elő nemrégiben az egyik legnagyobb farmermárka. Modelljeik a már megszokott stílusban pózolnak, de a kép háttere megdöbbentő: a felmelegedés miatt megváltozott Föld legismertebb tájait látjuk, szinte felismerhetetlenül megváltozva. A korábbi kedvelt turistacélpontok pusztulása groteszk ellentétben áll a hirdetések álszent, mesterkélt világával.

Tovább


A karikatúra királyai: Marco Calcinaro

Tovább


Elképesztő hangyák

Egy csapat hangya úgy döntött, hogy a talált csipszeket nem darabolják fel, hanem egészben szállítják be a bolyba. Akár a falon is felfelé. Remek fotósorozat egy különleges együttműködésről, egy elképesztő teljesítményről.

Tovább


Mi köze van a bélyegnek és a kártyának az Egyesült Államok születéséhez?

Azért tört ki a függetlenségi háború, mert a gyarmatlakók szerettek zsugázni.

Felejtsük el a Bostoni teadélutánról tanultak a, az csak az utolsó csepp volt a pohárban. A bajok jóval korábban kezdődtek.

Tovább


Ahol a szív megáll

A világ legelképesztőbb vidámparkja egy 350 méter torony tetején található. A tornyon kívül!

Las Vegasban a Stratosphere szállodát könnyű megtalálni, hiszen a szállodához tartozó torony 350 méter magas, USA második, Észak Amerika 3. legmagasabb épülete. A torony tetején található étterem óránként körbefordul, bemutatva a vendégeknek Las Vegas teljes panorámáját.

Az igazi különlegesség azonban a szálloda saját vidámparkja, amely a töröny tetején, az épület külső oldalán található. A játékok kipróbálása nem való érzékeny gyomrúaknak, vagy tériszonyosoknak. Néhány turista videó a játékokról

Scream ride - Szánkózás a semmibe:

Tovább


Amilyennek soha nem láthatod innen az eget

Ilyen az elképzelhetetlen: ilyennek látta a holdfogyatkozást egy iráni csillagász.

Az ég olyan csodálatos tud lenni egy nyári éjszakán, amilyennek elképzelni sem tudjuk. Mert mi nem látjuk. A fényszennyezés, a piszkos levegő elfedi előlünk az ég csodáit. De a világ más eldugottabb helyein sokkal jobb a helyzet. Ezt a képet a június 16-i teljes holdfogyatkozás alatt készítette   Amir H Abolfath íráni csillagász, a hegyek között megbúvó Firuzkuh település közelében. A fényképen semmilyen trükköt és módosítást nem hajtott végre Ahhoz hogy meg tudja örökíteni a látványt, 7 darab 30 másodperces expozíciójú képet kellett összemásolnia.

A képet a tejút uralja, a narancsszínű gömb a Hold. Az alsó képen látható számok a Messier-katalógusban szereplő nyílt halmazokat, gömbhalmazokat és ködöket mutatják. Akit részletesen érdekelnek az objektumok, itt megtalálja. (forrás. Spaceweather)

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Vonattal a Marsra

A naprendszer legnagyobb aranylelőhelye

Gyilkos esők

A Föld halott kőgolyó lenne

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


Misztikus fák

Elképesztő formai gazdagságot mutatnak a fák. Az átlagember ismer a környezetében néhány fafajt, és arról kialakul benne egy kép. De a fák csodálatos alakzatokat képesek felvenni, mintha a Gyűrűk urából, egy tündérmeséből, vagy egy rémisztő horrorból léptek volna elő. Nem kel hozzányúlni, csak megfelelően fényképezni. 17 különleges szépség a világ minden tájáról.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog