Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hullámhegyek

Az amerikai Nagy-tavakra lecsapó vihar gyönyörű színeket és hullámformákat hoz létre. A kanadai fotós Dave Sandford fotói.A világ érdekes Nagy-tavak Erie-tó vihar hullám

Tovább


Brutális hullámok

Sidney felett sem süt mindig a nap.

Tovább


Jégbe fagyott kunyhó

Nagyot nyúlt a tulajdonos arca, amikor meglátta, mi történt a nyaralójával.

Tovább


Madrid hóba temetve

Madridról nem a hó szokott eszünkbe jutni, hanem a mediterrán nyár. Most a spanyol városra ötven éves rekorder hóvihar csapott le. Voltak olyan időszakok, amikor leállt az autóforgalom, a tömegközlekedés, az emberek csak gyalog jutottak el a munkahelyükre. De a többség inkább élvezi a helyzetet. Síelők és snowboardosok lepték el az utcákat, hóember építés, hatalmas hócsaták, még iglut és kutyaszánt is lehetett látni.

Tovább


Szépséges, de rémisztő

Amikor télen a fagyos északi vihar az Erie-tó felől lecsap a tó keleti partjának vikendházaira, a 4-5 méter magas hullámok vízcseppek milliárdjait porlasztják a levegőbe. A finom permet a fagypont alatt azonnal ráfagy mindenre: házakra, fákra, kerítésekre. Egy igazi jégvilág: látványra csodálatos, de az ott élőknek rémisztő.Erie-tó tél jég ház vihar

Tovább


Az elmúlt 50 év legdurvább hóvihara

Egy gigászi hóvihar kavarog Új-fundland és Labradorban felett, hatalmas mennyiségű hóval borítva be a területet. A kanadaiak meg akarták mutatni a világnak, hogy néz ki az elmúlt fél évszázad legrosszabb hóviharja.Kanada Labrador Uj-Foundland hóvihar

Tovább


Evakuált tengerpart

A kaliforniai Pacifica városában rendkívüli állapotot hirdettek ki, és a parton álló házakból a lakosokat evakuálni kellett, mert a fövenyt a tengeri viharok az óceánba mosták. Az apartmanházak és ingatlanok lakatlanok a parton, mert a lakók egyszerűen félnek ott maradni.

A világ érdekes vihar part föveny leomlás

Tovább


A viharok rémisztő szépsége

Minden idők legszenzációsabb viharképeit készítette a pilótafülkéből egy dél-amerikai légitársaság pilótája. Santiago Borja Lopez, az Ecuador Airlines pilótája, amikor nincs szolgálatban, a repülőgép ablakában ülve viharokra vadászik. Az Atlanti-óceán felett repülve olyan csodákat örökített meg, amilyeneket csak kevesen láthatnak, de amelyért minden fotós irigyli.

Tovább


Fehérbe borult a világ

Izlandon nem ritka sem a hideg, sem a hó. Ám arra még Gunnar Gunnarsson sem számított, amit hajnali háromkor látott. Arra ébredt, hogy ropognak az ágak. Amikor kinézett az ablakon mindent vastagon borított a hó. A hóvihar néhány óra alatt 51 centiméter esett, ezzel megdőlt a februári izlandi hórekord.A világ érdekes Izland hóvihar hó rekord

Tovább


Ahol eltűnt a tengerpart

A lakókat döbbenetes látvány fogadta a vihar után.

A világ érdekes Ausztrália Sydney vihar part omlás

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog