Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Müködhet egy kupolaváros?

A kupolaváros alapjában véve egy érdekes ötlet, mert legegyszerűbben így lehet elzárni valamit a környezetétől. De mennyire praktikus és kivitelezhető egy ilyen struktúra?

Tovább


Tíz éve elhagyott város

10 évvel ezelőtt 2011. március 11-én erős földrengés és szökőár sújtotta a japán Fukusima prefektúrát. Az atomerőműben Csernobil óta a legnagyobb nukleáris baleset történt, több tucat kilométeres körzetből evakuálták a lakosságot. A terület azóta is elhagyott, lezárt, és tilos a belépés. Egy fotósnak, Janine Pedletonnak sikerült engedélyt szerezni, hogy fényképeket készíthessen a városban.

fukusima elhagyott város

1. Az iskola csak néhány száz méterre áll a tengerparttól. A sportcsarnok padlója az egy évtized alatt összeomlott.

Tovább


Körkörös lakópark

Számos olyan városi tér van a világon, amelyek különlegesen egyedi tervezésűek. Csupán a műholdas és légi fényképezés segítségével láthatjuk, hogy ezek az épületek milyen körültekintően vannak elrendezve a területek. Az egyik ilyen különleges látnivaló Brøndby Haveby vagy más néven Brøndby Garden City. Dániában, Koppenhága mellett található ez a "kertváros", amely egyedülálló körkörös elrendezéséről ismert.A világ érdekes dánia koppenhága város lakópark kör

Tovább


Nagyvárosi rémálom

Hong Kong szigetéről köztudott, hogy a világ legzsúfoltabb városa, de el sem tudjuk képzelni, valójában ez mit jelent. Dietrich Herlan, brazil származású, de Hong Kongban élő fotós zseniális képei bemutatják az európai szemmel elképzelhetetlen zsúfoltságot, az egymáshoz tapadó, felhők közé kúszó lakótelepek ránk omló nyomasztó képét, az égbe szökő belső udvarok szürreális világát.

A világ érdekes Hong Kong város nyomasztó szürreális tömeg zsúfolt

Tovább


Hamarosan a világ legnagyobb városa lehet

Csunking az ellentmondások városa. A demográfiai adatok szerint rövidesen a világ legnagyobb városa lehet. A hatalmas iramú fejlődés látványos ellentéte a város régi negyedeinek, az új világ gyakran látványosan rátelepül a régire. A gazdagság és szegénység ellentéte, és a már Kínai nagyvárosokban megszokott vastag szmog.A világ érdekes Kína Csunking legnagyobb város

Tovább


Szörnyű Japán szellemvárosok

A nagy földrengések, a cunami, és a nukleáris katasztrófa megváltoztatta Japánt. Csak Fukusima után 300 000 embert evakuáltak. A katasztrófák után maradtak olyan települések, egész területek, ahová soha nem tértek vissza az emberek. A világ érdekes Japán elhagyott lakatlan szellemváros

Tovább


Kína ellopta Párizst

Lemásolni egy várost kicsit ijesztő ötlet.A világ érdekes város másolat Párizs Kína

Tovább


Zöldüljön Párizs!

Bárki építhet városi kertet. Maga a polgármester adta ki a rendeletet.A világ érdekes Párizs rendelet törvény zöld felület kert

Tovább


Vízzel festett házak

Amikor az iskolában maszatoltál a vízfestékkel, gondoltad volna, hogy ilyet is lehet csinálni?A világ érdekes Akvarell vizfesték ház város Sunga Park

Tovább


Pusztuljon Nis városka is

New York, Los Angeles, London, Párizs, Moszkva, Tokió: számtalan várost láthattunk már a pusztulás után. Grafikusok készítették el valós fotók alapján, hogy festenének ezek a városok az Apokalipszis után. Davorin Dinić, azonban egy szerb kisvárosban, Nisben lakik. Ő a saját városát mutatja be az Armageddon után.

A világ érdekes Nis Szerbia város pusztulás armageddon

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog