Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Abszolút vadromatika

Ha ki akarsz vonulni a civilizációból, és abszolút ökovakációra vágysz, ezeknél a svéd vendégházaknál jobbat nem találsz. A világ érdekes svéd vendégház vakáció öko

Tovább


Jéghotel egész évben

Egy ügyes trükk, és még nyáron sem olvad el.A világ érdekes svédország jéghotel Icehotel 365 egész évben Lappföld

Tovább


Rokkant és elhagyott kutyák megmentői

A thai kultúra nem szimpatizál a kóbor állatokkal. Azonban jött egy svéd séf, aki menedékhelyet nyitott a mozgássérült és elhagyott kutyák számára.kutya menhely menedékhely Thaiföld svéd séf szakács

Tovább


A legszebb telefontorony

A csodálatos kovácsoltvas torony sajnos már a múlté.

Tovább


Repülőgép-szálloda

A stockholmi Arlanda repülőtér mellett különleges szálloda áll: egy valódi repülőgép.

A Boeing 747-200 utasszállítót tulajdonosa a leselejtezés után vásárolta meg azért, hogy szállodává alakítsa.

Tovább


A világ legnagyobb farakása

A képeken a svédországi Byholma város használaton kívüli repülőtere látható. Svédországban helyi látványosság lett, miután gigantikus fa-lerakatot csináltak belőle.

Szinte elképzelhetetlen a halom mérete: 13 méter magas és 2000 méter hosszú. 12 sorban fekszenek a 5-6 méteres fatörzsek.

Tovább


A svéd mozdonyvezető-fiúk szoknyában járnak

A svédországi Roslagsbanan-vonalon furcsa viseletben bukkantak fel a férfi mozdonyvezetők.

Szoknyában dolgoznak

Tovább


Autómentő Honda-motorkerékpár

Sok balesetnél az okozza a legnagyobb gondot, hogy a sérült autókat elszállítani akaróvontatók vagy trailerek sem juktank oda az esethez a dugó miatt. Valószínűleg egy félévig tartó éjszaka átpiálása kell ahhoz, hogy egy ilyen ötlet az ember eszébe jusson. Egy svéd cég, a Coming Through megalkotta a Retrievert, az az autóvontató motorkerékpárt.

Tovább


Amikor még volt február 30.

Február 30. a mai naptárakban nem létező nap. A Gergely-naptárban és a korábbi julián naptárban a február valójában 28 napos, szökőév esetében pedig 29 napos hónap. Ugyanakkor a történelem során a Szovjetunióban kétszer, Svédországban pedig egy alkalommal előfordult, hogy jegyeztek február 30-át. Tizenkét alkalommal a Római Birodalomban is 30 napos volt a február, azonban maga a "február 30." megnevezés jóval későbbről származik.

Tovább


Részeg jávorszarvas az almafán

Ennél őrültebb dolgot kitalálni sem lehet, mégis megtörtént Svédországban.

Egy szeptemberi napon, egész pontosan 2011. szeptember hetedikén a délnyugat-svédországi Gothenburgban Per Johansson éppen kellemes kis nyárutói pihenését töltötte. Egyszer csak szomszédja kertjéből furcsa ordítást hallott. Kíváncsiságának engedve kiment, hogy megnézze, mi adja ki ezt a furcsa hangot. Legnagyobb meglepetésére egy jávorszarvast látott... fennakadva egy almafán.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog