Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Guatemalai sír-felszámolás

Guatemala temetőiben is egy idő után meg kell újtani a sírhelyeket. Ha ez nem történik meg felszámolják a régi sírokat. De az európai gyakorlattal ellentétben nincsenek tekintettel sem a hozzátartozók érzelmeire, sem az elhunyt jogaira. A módszer se nem humánus, se nem tisztességes. A koporsókat félredobják, az emberi maradványok egy közös sírba kerülnek, amely inkább emlékeztet egy szemétgödörre. Vigyázat, megrendítő képek, csak erős idegzetűeknek!

Tovább


Rémisztő emlékmű

Ennél horrorisztikusabb betontömböt nemigen láthatsz.

Tovább


Rémálom az orosz temetőkben

Gránitból faragott Mercedes, egész szoborcsoportok, lézerrel felvésett életnagyságú fotók: az orosz temetőkben hódító divat sokaknál kiverte a biztosítékot.

Tovább


A zsiráf búcsúja

Az 54 éves férfinél megállapították, hogy gyógyíthatatlan rákja van. Már csak hetei vannak hátra. 25 évig dolgozott gondozóként az Állatkertben. Utolsó kívánsága az volt, hogy még egyszer megnézhesse kedves állatait. Egy alapítvány megszervezte a különleges látogatást. Szeretett zsiráfjaival különösen megható volt a találkozás. A zsiráf felismerte és egy csókot nyomott az arcára.

Tovább


Homokozó a sírban

A kis Ryan mindössze öt napot élt. Szülei olyan sírkövet emeltek neki, amelyben egy kis homokozó van. Így bátyja együtt játszhat az öccsével, amikor meglátogatják a sírt.

"Sokat mondogatta, hogy szeretne játszani az öccsével, ez pedig elgondolkodtatott. Észrevettük, hogy amikor a sírnál üldögélünk, Tucker azokat az altatókat énekli, amit együtt énekeltünk Ryannak" - mondta az anya, aki először elvetette az ötletet. De végül mégis megvalósította. Azóta levelek százaiban köszönték meg neki a hasonló helyzetben lévő szülők.

Tovább


Meghökkentő sírkövek

"Ugye megmondtam, hogy beteg vagyok"

"Jézus hívta, és ő fogadta a hívást"

Tovább


Temető helyett nyugvóerdő

Németországban már van nyugvóerdő, amelynek 160 hektáros parcellája nélkülözi a kerítéseket, sírköveket, fejfákat, ravatalozókat, kápolnákat. A nyugalom az elhunytnak itt csaknem örökre szól, ráadásul a környezetvédelem maximális betartásával.

Tovább


Csirkenövesztés petri-csészében

Az interneten terjed egy fotósorozat, amely szerint sikerült petri-csészében a tojásból kiscsirkét csinálni. A hír természetesen nem igaz, pusztán azért, mert különben a világ összes tudományos hírforrása csak erről beszélne. Valójában itt - legalábbis az én véleményem szerint - egy igen érdekes és trükkös fotósorozat látható.
Mindenki ismeri a baromfi-embriólét kezdő- és végpontját, vagyis a tojás és a csibe állapotot. De a nagyjából 21 nap alatt lejátszódó folyamatról az embereknek vajmi kevés információjuk van. Ez a fotósorozat bemutatja az embrió növekedését napról-napra. Sajnos üveghéjú tojásokkal nem rendelkezünk, ezért a bemutatásra más módszert kellett kitalálni.
A fotókon valószínűleg 19 darab, héjától megfosztott, és petri-csészébe rakott különböző embrió látható. A normál keltetés során nap-nap után vettek egy tojást, eltávolították a héját, és elkészült a fotó.
A félretájékoztatás ellenére a sorozat lenyűgöző. Bepillantás enged a természet azon titkainak egyikébe, amelyről korábban fogalmunk sem volt.

Tovább

12
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog