Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Régi Párizs, mai Párizs

Julien Knez francia fotográfus talált néhány régi fényképet a francia fővárosról. A képek 1871 és 1968 között készültek. Julien úgy döntött, megkeresi a fényképen szereplő helyeket, és a régi képeket ötvözte napjaink valóságával.A világ érdekes Párizs régen most

Tovább


Zöldüljön Párizs!

Bárki építhet városi kertet. Maga a polgármester adta ki a rendeletet.A világ érdekes Párizs rendelet törvény zöld felület kert

Tovább


Romatábor Párizs közepén

Ilyen bódévárosokat csak a peremvárosi nyomornegyedekben látni.

A világ érdekes Párizs tábor vasút roma

Tovább


Szalma-dinók és egyéb állatfajták

Utóbbi években megjelent nálunk, hogy ősszel 2-3 guriga szalmából nagy bábukat készítenek a falu határában. Mára az ötlet eléggé elcsépelt, de vegyünk példát Japánból.

Niigata tartományában minden augusztus 31-én megrendezik a rizs-szalmafesztivált. A tartomány jelentős rizstermelő vidék, az aratás után visszamaradt szalmát használják fel szobrok készítésére. Amy Goda, egy feltörekvő helyi művész szakított a klasszikus szobrokkal, és szalmadinókat épített, amelyeknek óriási sikere lett. A favázzal megerősített hatalmas szalmaszobrok már nem csak dinókat, hanem egyéb állatokat is ábrázolnak.

Tovább


1912-es nagy sárfogó-verseny

Alig terjedtek el az autók, már problémát jelentett a kerekek által felvert víz és sár. A gyalogosok felháborodott tiltakozásának hatására 1912-ben a párizsi rendőrprefektus versenyt hirdetett, hogy megtalálják a legjobb sárfogó eszközt. Látszik, hogy ez volt az autófeltalálók nagy korszaka.

Tovább


A világ legirigyeltebb apartmanja

Innen a legszebb a kilátás egész Párizsra.

Tovább


Az elfelejtett vasútvonal

Párizs újra felfedezi a városon áthúzódó titokzatos árkot.

Tovább


Húsvéti zsebesek Párizsban

Az elmúlt években egy agresszívabb zsebes módszer jelent meg Európában. Az elsődleges célpontok a bankautomatáknál pénzt felvevő turisták. A felvételek a Notre Dame mellett készültek, de sajnos ezt nem csak Párizsban, és nem csak húsvétkor láthatjuk. A hatóságok jelentése szerint a probléma Románia Eu-s csatlakozásával kezdődött.

Tovább


Párizs 100 évvel ezelőtt

Notre Dame-tól a Moulin Rouge-ig: a születő világváros fekete-fehér arcai.

Tovább


Rizsföldek művészete

A japán Inakadate közösség Aomori tartomány él. Ők a legismertebb képviselői a rizsföldek művészi munkásainak. Sikerült összhangot teremteniük a mezőgazdasági munka és a festészet között.

Az óriási képek úgy készülnek, hogy a különböző színű rizshajtásokat úgy ültetik el, hogy egy bizonyos magasságot elérve, egy képet adjon ki.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog