Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A rendőrök is emberek

Ha a hatalom megengedi nekik.

A világ érdekes rendőr pillanat

Tovább


Szolgálunk és nem félünk embernek lenni

Ezek a rendőrök is szolgálnak és védenek, mégsem érzik úgy, hogy a tekintélyüket csorbítja, ha megmutatják az emberi oldalukat. Valószínűleg azért, mert a tisztelet a megbecsülésen és nem a félelmen alapul.

Tovább


Dubai rendőrautó csodái

A világ legszebb és leggyorsabb rendőrautói.

A Dubaii rendőrség a büszke tulajdonosai a világ legszuperebb rendőrautó flottájának, a legjobb sportkocsik a világ minden tájáról. A flotta legújabb tagja a nettó 1 00 000 euróba kerülő Bugatti Veyron. Nulláról százra 2,5 másodperc alatt gyorsul fel az ezer lőerős csoda, végsebessége 408,3 kilométer/óra. De nem fogja kergetni márkatársait Dubai autópályáin, nem erednek bűnözők nyomába, mert a rendőrség csak PR célokra használja. Különböző turisztikai attrakciókon lehet majd látni ezeket a csodákat. Néhány a legszebbek közül.

Tovább


Meg lehet ezt jól is csinálni

A csömöri általános iskola a község legforgalmasabb főutcáján áll. Ráadásul domboldal és dupla kanyar is veszélyesebbé teszi a közlekedést. Bár 30-as tábla lassítaná a tempót, sajnos az autósok egy része nem csökkenti a sebeségét ezen a szakaszon sem. A helyzet az évek folyamán tarthatatlanná vált, akárcsak az út állapota. Idén augusztusban végre eljött az útfelújítás ideje, és a veszélyhelyzetet több, látványos és praktikus megoldással orvosolták.

A sebességkorlátozásra itthon még alig látott, színes útfestés figyelmeztet.

Az útra festett gyalogosátkelő-tábla is a veszélyre figyelmeztet.

Tovább


A rendőrség Nagy Testvér lett

A rendőrség eszköztárában újabb fegyver bukkant fel, amellyel pénz nyúlhatnak le rólad.

Tovább


A 15 legkirályabb rendőrautó

A világ rendőrségeinek egyik nagy problémája, hogy átlagos autóival képtelen utolérni a szuperautókat. Ezért több rendőrség is szolgálatba állított az autópályákon sportkocsikat. Emellett a kínálatot színesíti néhány különleges darab is. A világ 15 legdögösebb rendőrautója:

Olaszország - Lamorgini Gallardo LP560. Az 560 lóerős, több mint 300 kilométer/órás sebességre képes autó egy standard Gallardot váltott fel, amely négy év alatt 140 000 kilométert futott az olasz autópályákon.

Tovább


Homokóra - villanyrendőr

Egy thaiföldi fiatal dizájner meg akarta reformálni a közlekedési lámpákat. Az ötlet kitűnő, de teljesen használhatatlan. Íme a homokóra kresz-lámpák.

Évtizedek óta változatlanok a kereszteződésekben használt forgalomirányító lámpák. Mindössze annyi fejlődés történt, hogy a hagyományos izzókat egyre több helyen váltja fel a LED-panel. Egy-két helyen már felbukkant olyan lámpa is, ahol a teli piros vagy zöld szín helyett azonos színű visszaszámlálás jelenik meg, ezzel is segítve az autósok tájékoztatását.

Tovább


Ámokfutó tank

1995. május 17-én napfényes, meleg nap volt San Diegoban. Az egész rendőrség egy ámokfutó járművet üldöz: egy tankot.

Tovább

12
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog