Hóba temetett Észak-Amerika

Méteres hó esett, viharos szél, rekord hideg. Még Dél-Floridában is havat várnak. Jönnek a jobbnál jobb képek.A világ érdekes USA Kanada Amerika hideg rekord hó

Tovább


Még a Niagara is befagyott

Évszázados hidegrekord Amerikában.USA Kanada Amerika fagy hideg rekord Niagara

Tovább


Fehérbe borult a világ

Izlandon nem ritka sem a hideg, sem a hó. Ám arra még Gunnar Gunnarsson sem számított, amit hajnali háromkor látott. Arra ébredt, hogy ropognak az ágak. Amikor kinézett az ablakon mindent vastagon borított a hó. A hóvihar néhány óra alatt 51 centiméter esett, ezzel megdőlt a februári izlandi hórekord.A világ érdekes Izland hóvihar hó rekord

Tovább


Miért érdemes horgászni?

Lehet rizsázni arról, hogy a pecázás megnyugtat, ellazít, blablabla, de az igazi cél akkor is a nagy fogás. Az igazi nagy fogás, amitől a többi pecás arcára kiül a sárga irigység, és legszívesebben van magát fojtaná a vízbe, vagy azt, aki az óriást a kezében tartja. Néhány igazi rekorder fogás:

Tovább


Nem egy egész erdő, egyetlen fa

Bármilyen meglepő, ez a fotókon látható kisebb erdő egyetlen fa.

A neve „Maior cajueiro do mundo”, am annyit jelent: a legnagyobb kesufa a világon. Ezt a rekordok könyve is elismeri. Brazília Rio Grande do Norte nevű északkeleti államában, Natalban él.

 

Kivűlről zártnak tűnik, de belsejében  nagyon sok a szabad hely.

Olyan sok, hogy még turistautakat, pihenőket is kiépítettek alatt, a fa károsítása nélkül.

1994-ben került bele  a Guinness-rekordok könyvébe, mint a legnagyobb területet elfoglaló fa.  Az elfoglalt terület  8400-8800 négyzetméter, ami nagyobb, mint egy tipikus futballpálya. Kerülete 500 méter.

 

Korát illetően megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint 1888-ban ültették, mások szerint akár ezer éves is lehet.

 

Akkora, mint hetven normál méretű kesufa.

A fán évente több mint hatvanezer kesualma terem.

A rekord oka egy genetikai mutáció.  A fa ágai nem felfelé, hanem kifelé nőnek, ha egy ág érinti a talajt, gyökereket ereszt, és egy új elágazás kezd növekedni.

 

Az elfoglalt terület lassan eléri az egy hektárt, de a fa még mindig terebélyesedik.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Sajtos csirkemell, formában sütve

Napi videó:   A rosszindulatú virtus néha visszavág

Napi fotó:  A romlás virágai

 (via natal-brazil, wikipedia, natureisawesome)

Tovább


A tortakészítés csúcsai

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog