Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Legszerencsésebb emberek: Charles Joughin


Elegánsan belépett a jeges vízbe a süllyedő hajóról.

Charles Joughin a Titanicon utazó több ezer közül a 10 leghíresebb között van. Az ő túlélése a hajózás történetének egyik leghihetetlenebb megmenekülése.

Tovább


Részeg jávorszarvas az almafán

Ennél őrültebb dolgot kitalálni sem lehet, mégis megtörtént Svédországban.

Egy szeptemberi napon, egész pontosan 2011. szeptember hetedikén a délnyugat-svédországi Gothenburgban Per Johansson éppen kellemes kis nyárutói pihenését töltötte. Egyszer csak szomszédja kertjéből furcsa ordítást hallott. Kíváncsiságának engedve kiment, hogy megnézze, mi adja ki ezt a furcsa hangot. Legnagyobb meglepetésére egy jávorszarvast látott... fennakadva egy almafán.

Tovább


Akiknek sikerült a test(sz)építés

Bárhol olvasunk vagy látunk hirdetéseket (akár tornagépet, akár fogyókúrás szert, vagy éppen magát a csodát akarják ránk sózni), mindig ott szerepelnek az "ilyen volt előtte/ilyen lett utána" típusú képek. A legtöbbjén messziről látszik, hogy nem valódi képek, a fotók manipulálva lettek. Testek és fejek cseréltek helyet, hogy láthassuk a bizonyítékot, bizony csodát lehet tenni ennyi idő alatt.

Mindez elveszi a kedvünket attól hogy valóban megpróbáljunk egészségesebben élni, újraformálni testünket. pedig lehetséges, és sikerülhet. Igaz, nem két hét alatt, hanem hónapok kellenek hozzá, nem mozgás nélkül, hanem kemény munkával, és nem csodaporokat magunkba tömve, hanem egészségesen táplálkozva.

Az interneten rá lehet bukkanni olyan képekre, amelyek valódi "ilyen volt előtte/ilyen lett utána" történeteket mesélnek el. Ezek a férfiak és nők érthetően letargikusak az első képen, és jogosan büszkék a másodikon. Mert ők valóban megtették azt, ami mások szerint lehetetlen. Íme néhány ilyen fotó.

Ezek a képek nem véletlenül készültek. Amikor szakértői segítséggel elkezdték testük átalakítását, a trénerek azért készítették ezeket a képeket, hogy menet közben a tükör előtt állva, vagy újabb képeket készítve láthassuk az eredményt, hogy valóban kifizetődő a befektetett munka.

Persze ezeken a képeken látszik, hogy pózolnak, itt-ott befeszítenek a tökéletes látvány érdekeében. De mindenki tisztában lehet azzal, hogy jogosan teszik.

Tovább


A hülyeség önkéntes adója

Az üzenet egyértelmű: ha hülye vagy, fizesd meg az árát.

Szemem elé került egy furcsa reklámbanner a facebookon: ismerd meg az előző életedet, mi voltál. Rákattintottam, gondoltam valamilyen visszavezetéses tréninget hirdetnek. De nem. Eljutottam egy olyan honlapra, ahol majd megvilágítják nekem előző életeimet.

Tovább


Szabadkézzel tökéletes kört rajzolni

Régi történet, hogyan bizonyította a pápának a XIII. százai firenzei festő, Giotto a művészi képességeit. VIII. Bonifác pápa hírvivőt küldött Giottóhoz, bizonyítsa be egy próbamunkával rátermettségét. Giotto a piros festékbe mártotta az ecsetét, és egyetlen mozdulattal egy tökéletes kört festett. Biztosította a hírvivőt arról, hogy ennek a mintának az értékét gazdái fel fogják ismerni. Amikor a pápa meglátta, azonnal megérezte, hogy Giotto felülmúlja korának összes festőjét.

Ez az anekdota azóta is a tehetség és a művészi tökéletesség példája. Épp ezért szabadkézzel tökéletes kört rajzolni manapság is óriási elismertséget hoz. Meglepő módon nem is ritka, aki képes erre. Erre lehet példákat találni az interneten is.

Tovább


Szakrális csodák: a Keresztek hegye

A Keresztek Hegye egy 60 m hosszú, és 40-50 m széles domb szántóföldek közepén található. Mindössze 10 méter magas. Egy kis ipari várostól, Siauliaitól 12 km-re északra található. A dombot és környékét ma már megszámlálhatatlan mennyéségű kereszt borítja. A hit, a szabadságvágy, és a megszállók elleni néma tiltakozás legszebb, legfenségesebb szimbóluma, nemzeti identitás emlékműve.

Tovább


Így kergesd őrületbe kollégádat

Millió egy trükk létezik arra, hogyan lehet az undok kollégát, a szemét főnököt, vagy csak simán a havert átverni egy számítógéppel. De kevés olyan elegánsan egyszerű, mégis hatásos módszer létezik, mint ez a kis USB kütyü.

Tovább


Szobrász, aki láncfűrésszel dolgozik

Randall D. Boni, amerikai szobrászművész híres az amerikai vadon állatairól készült szobrairól. Ez az egyik leghíresebb munkája, amelyet egyetlen óriási fatörzsből vésett ki. A munka külön érdekessége, hogy Boni láncfűrésszel dolgozik.

Tovább


Sztárok klasszikus festményeken

Mi lett volna, ha napjaink sztárjai kétszáz, esetleg háromszáz évvel ezelőtt születtek volna? Fényképek helyett milyen festményeken örökítették volna meg képmásukat? Hollywoodi sztárok klasszikus festményeken.

George Clooney

Tovább


A Machu Picchu titokzatos óriása

Tegnap hívták fel a figyelmemet a titokzatos perui óriásra. A Machu Picchu lélegzetállító romjai felett nyugvó óriás képe meglepett.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog