Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A súlylökés nehéz sport

Ha nem hiszed, nézd meg az arcukat.

Tovább


Ufó az aszfalt felett

Csak kilenc darab fog épülni belőle: Lamborghini Veneno Roadster.

Ára 3,3 millió euró.

Tovább


Extrém módon élni

Tovább


Fej nélküli portrék

A 19. században még nyoma sem volt a photoshopnak, de a képek manipulálásához már értettek. Egy időben divat volt a fej nélküli portrék készítése. Egy kis gyűjtemény a bizarr képekből.

Tovább


Aki az álmát adta egy életért

Cameron Lyle a New Hampshire Egyetem egyik sztáratlétája, mégis feladta sportkarrierjét, hogy egy ismeretlen ember életét megmentse.

Cameron, kiváló sportoló, súlylökésben, kalapács- és diszkoszvetésben komoly tehetség, az egyetemi csapat büszkesége. Mikor bekerült az egyetemre, jelentkezett csontveelő-donornak. Úgy gondolta, nem nagy áldozat, talán egy a százmillióhoz az esélye, hogy a családján kívül bárkinek is tudna segíteni.

 

Mégis nemrégiben csörgött a telefon, és a donorközpont jelentkezett be. Egy ismeretlen a vérrák egyik formájában,  akut limfoblasztos leukémiában. 100 százalékos egyezést hozott ki a gép a 28 éves betegével, akinek 6 hónap van hátra az életéből. Cameron csontveleje alkalmas arra,  hogy megmentse az ismeretlen életét. A segítségét kérték.

Cameron súlyos választás elé került, sportkarrierje, vagy egy idegen élete. A beavatkozás után hetekig nem emelhet súlyt, ami egy sportoló esetében legalább egyéves kihagyást, de az ő koában akár a karrierje végét jelentheti. Cameron mégsem habozott, igent mondott.

Edzője nyilatkozta később "Emlékszem, bejött az irodámba, becsukta az ajtót, és azt mondta:" Edző, beszélnünk kell. " És akkor azt mondta nekem: csontvelő donor vagyok. Én azt válaszoltam neki: Lássuk, dobsz 12-szer az állami döntőben, vagy megmented egy ember életet? Tedd meg.  Adományozz. A sport nem nagyobb, mint az élet. A sport az élet része."

Végrehajtották a beavatkozást, levették tőle a csontvelőt. Az Amerikában érvényes szabályozás szerint egy év után megismerhetik egymás adatait. Cameron reménykedik benne, hogy a kezelés sikeres lesz, és hamarosan megismerheti azt, akin segített.

Ha szereted a Toochee Blogot, kérlek szavazz ránk a GoldenBlog versenyen a <<PopArt>> kategóriában. Mindössze három kattintás, mert a te szavazatod is számít. A szavazás névtelen, és teljesen biztonságos.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizennyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád. 

 Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Jeges kávé fordítva

Napi videó:   Csak két ember van, aki ezt meg tudja csinálni

Napi fotó:  Nézz mélyen a szemembe

(via bostonglobe)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Ahol sokkal izgalmasabb a politika

Íme Venezuela új sportminisztere: Alejandra Benitez Romero. A 32 éves nő a Venezuela színeiben vívott a 2004-es, 2008-as, és 2012-es olimpián. Most ő az egyik legszexisebb politikus a világon. Talán nekünk sem ártana példát vennünk. Valószínűleg a fél ország jobban odafigyel a sport ügyére.

Tovább


Amilyennek még nem láttad a világot

A világ egészen más a mikroszkóp alatt. Egy új dimenzió nyílik meg, fantasztikus tájakkal, ijesztő szörnyekkel.

A tű foka, és a befűzött piros cérna

50-szeres nagyítás - a szempilla szőrszálai

Vérrög

1000-szeres nagyítás - a hanglemez barázdája

Csokoládé

Macskabolha

Házilégy

A merevlemez írófeje

Házipor huszonkétmilliószoros nagyításban

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenhatezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Miért eszel műanyagot?

Napi videó:   Mégis vannak jó emberek

Napi fotó:  Miért ne vegyél ilyen kocsit szőke nőnek

(via wot)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


A zöld alagút

Rajongói szerint a világ legszebb utcája, és kétségtelen, minden okuk megvan erre az elragadtatott kijelentésre.

Brazília egyik legnagyobb városa, és egyben a legdélebbi állam, Rio Grande do Sul fővárosa Porto Allegre. A város nevének jelentése boldog kikötő.

Tovább


Szupernő lábak nélkül

Könnyedén belépdel tűsarkú cipőin. Pedig nincsenek lábai.

Aimee Mullins félelmetes. Félelmetesen erős. Szárkapocscsont nélkül született, ezért egyéves korában amputálták lábait térd alatt.

Egy tucat műlába van, alkalomtól függően választ. Szebben jár a magassarkú cipőben, mint sok nő.

Tovább


A világ legnagyobb arca csak repülőről látható

Nem egy ősi, ismeretlen művészek által készített képről van szó, hanem egy modern alkotásról. A világ legnagyobb portréját Jorge Rodríguez-Gerada készítette Amszterdamban, a repülőtér közelében. A két futballpálya méretű kép kialakításához földmérőkre és földgépekre volt szükség, és csak a repülőkről látható.A kép szerényen a művészt ábrázolja. Akinek nem elég a FaceBook profil...

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tizenkétezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Egy kis bikaszem ebédre

Napi videó:   Ilyen Dubaiban a szilveszteri tüzijáték

Napi fotó:  Tűz esetén...

(via urbanstreetart)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog