Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vicces utcai művészet

Az igazi művészet megtalálni a meglévő formákat, amit csak ki kell egészíteni.

A világ érdekes Street art utcai művészet vicces

Tovább


Mire jó a Photoshop?

Nem csak a hibák kijavítása volt a cél. Eredetileg arra találták ki, hogy a művészek egy digitális eszköztárat kapjanak, hogy az elemek manipulálásával ilyen látványos képeket hozhassanak létre. Egy fotó a kiindulási pont, és egy műalkotás a végeredmény.

Tovább


Lebegő esernyők utcái

Minden júliusban a portugáliai Águedaban rendezik meg az Ágitagueda művészeti fesztivált. A fesztivál legnagyobb érdekessége az esernyők utcája, ahol több száz esernyő lebeg meseszerűen a sétálók feje felett.

Tovább


Higgy a szemednek - Anamorfikus művészet

Anamorfózis: felismerhetetlenné torzított képek, amelyek csak egy különös nézőpontból, vagy egy rájuk helyezett tükörtárgy segítségével válnak újra láthatóvá. Néhány gyönyörű példa az utóbbi fajtából. A kép a tükörhenger, vagy a tükörkúp felületén áll össze. Nem semmi teljesítmény egy ilyet megrajzolni.

anamorfikus rajz

Tovább


Amikor nem amatőrök faragják a tököt.

Bár Halloween nem érdekel, de a tökfaragás jó móka a gyerekekkel közösen. Amíg mi egyszerű halandók leragadtunk a töklámpásnál, egy profi kezében elképesztő és rémisztő műtárgyak születnek.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  A mai menü, hogy ne felejtsd: Halloween van

Napi videó:   Ez mekkora barom

Napi fotó:  Egy igazán profi lufihajtogató

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

A világ legrémisztőbb liftje

A világ legrémisztőbb vécéje

A rémisztés művészete

(via iif)

Tovább


Ha itt laksz, meg fogsz őrülni

Amit a képeken láthatsz, azt nem utólag rakták a fotóra. Ez az anamorfikus művészet. Lényege, hogy ha egy konkrét pontból nézed a teret, úgy látod, mintha lenne valami előtted a levegőben. Valójában azonban trükkösen vannak a torzult foltok felfestve a falakra, a padlóra, és a mennyezetre. Már az is őrjítő lehet, hogy időnként ilyen izék lebegnek előtted a térben. De hogy lehetett ezt ép ésszel megfesteni?

Tovább


Különleges röntgenfelvételek

Nick Veasey brit fotós a reklám és ipari formatervezés területén dolgozott, amíg egy televíziós show fel nem kérte, hogy készítsen röntgenfotót egy coca-colás dobozról. Veasey beleszeretett ezekbe a különös hangulatú képekbe, és szerzett egy régi röntgengépet, hogy azzal készítsen felvételeket. Készített már képeket virágokról, rovarokról, hangszerekről, gépekről, és mindenről, ami a keze ügyébe került. Művei népszerűek lettek, azóta már egyre nagyobb röntgengépeket vásárolt, és hatalmas gépekről is készít felvételeket. Meglepő, hogy a számunkra ismert tárgyak milyen új dimenziót kapnak, ha a belsejüket is megismerjük.

Tovább


Művészet a lábunk alatt?

Hihetetlen, de a világon sok helyen még arra is figyelnek, hogy a városképbe illő, már-már művészi csatornafedelek fedjék a lejáratokat. Magával ragadó iparművészet a sétálóutcákban, közvetlenül a talpunk alatt.

Tovább


Legfantasztikusabb autófestés

Valahol Oroszországban fényképezték le ezt a Lexust. A fantasztikus itt most szó szerint érthető, mert egy komplett fantasy világot festett a művész az autó karosszériájára. Ez a fajta művészet nagyon népszerű lenne az autósok körében, de csak kevesen engedhetnek meg maguknak egy ilyen drága alkotást. Ez a festmény, ha megrendelésre készült, milliókba kerülhetett. Ezzel rendesen megemelte az autója értékét.

Tovább


A kert művészei: Állatkert sövényből

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog