Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elhagyott helyek: Hashima-sziget

Valaha a világ legzsúfoltabb helye volt, ma már egy lélek sem él rajta.

Ez talán a világ egyig legfurcsább szigete. Egy apró sziklás kupac a Japán-tenger vizében, mégis valaha itt éltek a legzsúfoltabban az emberek. A sziget története is ilyen különleges.

Hivatalosan ezen a szigeten volt a valaha számolt legnagyobb népsűrűség. Összehasonlításul: Magyarország átlagos népsűrűsége 108 fő/km2, Budapesté 3320fő/km2. A szigeten fénykorában 5300 ember élt, ez a szigetre vetítve átlagosan 88 300fő/km2. De mivel a szigetnek csak egy részét lakták, így a népsűrűség 139 100fő/km2. Elképesztő tömegnyomor.

Tovább


Repülő limuzin

A Learjet 85 lesz várhatóan a legdrágább könnyű-magángép. A Bombardier év végére tervezi az első felszállását.

Tovább


A világ legnagyobb farakása

A képeken a svédországi Byholma város használaton kívüli repülőtere látható. Svédországban helyi látványosság lett, miután gigantikus fa-lerakatot csináltak belőle.

Szinte elképzelhetetlen a halom mérete: 13 méter magas és 2000 méter hosszú. 12 sorban fekszenek a 5-6 méteres fatörzsek.

Tovább


A világ legnagyobb vízkereke

Ez a lenyűgöző műszaki csoda 150 éves, és még ma is működik.

Isle of Man, kis sziget az Ír-tengeren Nagy-Britannia és Írország közözz. itt található Laxey városka.


Nagyobb térképre váltás

Tovább


A világ legnagyobb máglyája

Ha meg akarjuk nézni, hogyan ég a világ legnagyobb máglyája, akkor bizony Norvégiáig kell utaznunk. Ráadásul most már meg kell várnunk a jövő évet is, mert a máglyát minden évben a nyári napfordulókor, Szent Iván éjjelén gyújtják.

Tovább


Northlandz: a világ legnagyobb modell vasútja

A világ legnagyobb modell vasút a New Jersey-i Flemington közelében épült. Létrehozója Bruce Williams Zaccagnino.

A Northlandz méretei elképesztőek: több mint 13 kilométer hosszú pálya, amin több mint 100 vonat fut, miközben közel 400 hídon kelnek át.

Tovább


Óriás földcsuszamlás a legnagyobb ember ásta lyukban

A világ egyik legnagyobb földcsuszamlásának lehettek tanúi és elszenvedői egy amerikai bánya dolgozói. A világ érdekes bánya rezbanya külszíni fejtés földcsuszamlás Óriás legnagyobb lyuk

A Bingham Canyon bánya, más néven a Kennecott rézbánya egy külszíni fejtés Az egyesült Államok Utah Államában Salt Lake City közelében. A bánya egyik oldala zúdult le a gödör aljára, elsodorva, utakat, épületeket, és óriási földtömeg töltötte fel a fejtés alját.


Nagyobb térképre váltás

Ez az ember által ásott legnagyobb lyuk: mélysége egy kilométer, átmérője négy kilométer. Területe 770 hektár.

Tovább


A világ legnagyobb temetője

1400 éve szolgál több millió ember nyugvóhelyeként.

Wadi al-Salam, a Béke völgye. Egy nagy völgy Irakban, Nedzsef városától észak-keletre. Itt fekszik, a világ legnagyobb temetője.


Nagyobb térképre váltás

Tovább


A világ legszebb, legjobb repülőtere

A szingapúri Changi repülőtér a nemzetközi szállítás egyik fő központja, nap mint nap több mint 135 000 utas halad át rajta. Azért, hogy ennyi ember kellemesen érezze magát, egészen különleges ötletekkel rukkoltak elő.

Tovább


A világ legnagyobb fájának kivágása

Amerikai adathalászok bukkantak erre a különleges fotósorozatra. A favágók egy elképzelhetetlen méretű óriásfenyőt vágtak ki, mindenféle gépi segítség nélkül. Becslések szerint a fotók valamikor a múlt század elején készülhettek. Érdemes megnézni a fatörzs vastagságát, és a kézifűrészt, amit használtak.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint tizenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Ha van egy jó késed és egy almád

Napi videó:   Húsz idióta motoros

Napi fotó:  Halászni tilos

(via improve)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog