Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bellanduri fehér ördög

Csaknem 15 éve fojtogatja a milliós nagyváros lakosságát.

India Bengalor Bengaluru fehér hab mérgező toxikus ég

Tovább


Tervezd meg az álmaid otthonát

Egy angol tervezőiroda megkért néhány 4 és 10 év közötti kisgyereket, hogy rajzolják le álmaik házát. A cég utána elkészítette a házak háromdimenziós látványterveit. Ezután minden tervet egy profi ingatlanügynök értékelt. Kiderül, hogy a gyerekeknek nagyon drága fantáziája van. Nézd meg a házakat és értéküket.

A világ érdekes gyerkeű gyerek terv álomházA világ érdekes gyerkeű gyerek terv álomház

Alya and Zack's Unikornis kúriája: 5.5 millió angol font

Tovább


Lógás a halálba

Vérfagyasztó, de van egy kis huncut trükkje.

Brazília szikla mászás lógás trükk

Tovább


Öko-katasztrófák: A dél-amerikai óriás varangy

Sok a bogár? Hozzunk egy jó nagy békát! Ilyen rövid az ökológiai katasztrófa receptje.A világ érdekes ökológia katasztrófa béka varangy óriás cukornád Auszrália

Tovább


Daruból szálloda

Hollandiában új életre kelnek a leselejtezett kikötői óriások.A világ érdekes daru szálloda Hollandia

Tovább


15 ikonikus filmes gazember

A valóság sokkal furcsább, mint a képzelet. Filmes karakterek, akiket valódi bűnözőkről mintáztak. Néha több személyből gyúrták össze. (Karakter neve - Film címe - Bűnöző neve)

bűnöző film karakter valódi

Hannibal Lecter - Bárányok hallgatnak - Alredo Balli Trevino

Tovább


Kutyahorror - Happy End a vége

Milyen érzés lehet kutyatulajdonosként belépni egy helyiségbe, és azt látni, hogy a szeretett kölyök vérbe fagyva fekszik a földön. Szerencsére happy end a vége.

corgi kölyök halott baleset happy end sárkánygyümölcs

Tovább


A Hampton Court palota nagy szőlője

A londoni Temze folyó partján álló Hampton Court palota szőlője a világ legnagyobb és legrégebbi szőlője, amelyet 1769-ben ültettek a királyi palota télikertjébe. Még abban az időben, amikor III. György volt Nagy-Britannia királya, és az amerikai gyarmatok még a brit trón uralma alatt álltak.

szőlő palota legöregebb Royal Court

Gill Strudwick szőlőgondozó gondozza a Nagy Szőlőt. Fotó: Historic Royal Palaces

 

Ez a  szőlő is egy kis dugványként indult, amely az essexi Ilfordban található Valentine's Mansionban lévő anyatőkéről szaporítottak.. Lancelot "Capability" Brown, a főkertész, a régi Tudor latrinákból visszamaradt termékeny talajba ültette a szőlőt. 1887-re a tövénél már 1,2 méter kerületű volt.

A kereskedelmi célból tartott szőlőtőkék átlagos élettartama körülbelül 25 év, bár sok termelőnek van jóval idősebb szőlője is. Némelyik 100 évnél is idősebb. Az idősebb tőkék arról híresek, hogy még akkor is képesek kivételes minőségű szőlőt termelni, ha a terméshozamuk jelentősen csökken. Százéves szőlőtőkéből viszonylag kevés van, mivel a filoxéra és a gombabetegségek a XIX. században és a XX. század elején nagy pusztítást végeztek. A Nagy Szőlő kivételesen szerencsés volt.

szőlő palota legöregebb Royal Court

Photo: Historic Royal Palaces

A viktoriánus időkben a kertészek úgy vélték, hogy egyetlen nagy szőlő bőségesebb termést hoz. Ezért üvegházat építettek a szőlő köré, amely a hűvös brit telek alatt fűtötték. Ahogy a szőlő nőtt, az üvegházat többször megnagyobbították. Az 1900-as évek elején épült egyikben nyilvános kilátó is volt. Ezt 1969-re ismét ki kellett cserélni, de a szőlő annyira belegabalyodott a szerkezetbe, hogy az új alumínium üvegházba beépítették a régebbi vaskeretet is.

szőlő palota legöregebb Royal Court

Mary Parker szőlőgondozó 1970-ben Fotó: Historic Royal Palaces

Nincs feljegyzés arról, hogy a szőlőből bármikor is bort készítettek volna. Ehelyett Viktória királynő a szőlőt a windsori kastélyban lévő királyi házba küldte. Később VII. Edward úgy döntött, hogy a szőlőt a nyilvánosság számára is elérhetővé kell tenni.

Ma a Nagy Szőlő leghosszabb hajtása 36,5 méteres. Átlagos termése 272 kg, 2001-ben hozta a legnagyobb termést, akkor 363 kg-ot szüreteltek.szőlő palota legöregebb Royal Court

Előkészületek az eladásra Fotó: Historic Royal Palaces

szőlő palota legöregebb Royal Court

Fotó: Tel O'Brie/Flickr

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)

Tovább


Tényleg rejt valamit a nyúl ürege

Az angliai Shropshire több száz éves föld alatti titka.

Tovább


Kihalt állatok klónozása

Csak álom vagy realitás, hogy újra mamutok kószáljanak Szibériában, dodok totyogjanak Ausztráliában,, kwaggák legeljenek Afrikában? Feltámasztható egy már nem létező faj?

klónozás kihalt állat feltámasztás

A Jurassic World egyik mondata nagyon érdekes volt: "Többet tudtunk meg genetikából egy évtized alatt, mint a csontok kiásásából egy század alatt." Sőt, azt is elmondhatjuk, az elmúlt évtizedben többet tudtunk meg, mint a DNS és a gének felfedezése óta összesen. A genetika egy elképesztően széles skálát felölelő tudományág, mégis szinte mindig visszatérünk a dinók klónozásához. De a dinók túl régen éltek. Sokan még azzal sincsenek tisztában, mennyire hosszú ideig éltek a Földön. Például a Tyrannosaurus rex, amely 65 millió éve tűnt el, időben közelebb van hozzánk, mint a Stegosaurushoz, amely a "dinókor" közepén, 150 millió éve élt.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog