Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A rizsföldek pszichedelikus szépsége

A hegyoldalakra felkúszó, rizzsel beültetett, tengerként hullámzó teraszok csodálatos látványt nyújtanak. A látvány még varázslatosabb, amikor a rizs még nem nőtt meg, és a lenyugvó nap által megfestett égbolt tükröződik a vízfelületen.

A világ érdekes rízsföld rízsmező látvány pszichedelikus

Tovább


11 híres római épület egykor és most

Hogyan néztek ki a római birodalom legendás épületei, amelyeket ma már csak romokban láthatunk.

A világ érdekes Róma római birodalom épület híres látvány

Circus Maximus

Tovább


Nézd meg még egyszer!

Ne higgy elsőre a szemednek.látvány csalóka becsapós

Tovább


Hétköznapi tárgyakból épületek

Felipe de Castro, a 33 éves Rio de Janeiroban élő építész, várostervező, és művészet rajongó néhány olyan épületet álmodott meg, amelyhez az ihletet egyszerű hétköznapi tárgyak adták. terv látványterv épület használati tárgy

Tovább


Ijesztő kilátás

Néha sokat kockáztatnak a látványért.

Tovább


A csigák csodás élete

A Tehetséges ukrán természetfotósnak, Vjacseszlav Misenkonak jó szeme van a fotózáshoz. Olyan szintre emeli fel a természetben található mikrovilágokat, hogy megmutassa nekünk annak szépségét. Pillantsunk be a csigák életébe.

Tovább


A világ legszebb helyei: Elefánt ormány-hegy

A kínai Guilin város környékbeli látványosságai közül az egyik leghíresebb az Elefánt ormány-hegy. Gyakran emlegetik Elefánt-szikla, Elefánt ormány-szikla, és Elefánt-hegy néven is. A hegy, pontosabban ennek üreges alakja egy elefántra emlékeztet, amely éppen a Li-folyóból ormányával vizet szippant.

A helyi legenda szerint a császár egyszer szemlét tartott Guilinban, kíséretéhez számtalan óriás elefánt is tartozott. Az egyik állatot azonban a betegsége miatt magára hagytak és így lemaradt a többiektől. A falusiak megsajnálták az állatot és ápolni kezdték. Miután meggyógyult, szorgalmasan dolgozott, segített a parasztoknak. Amint ezt megtudta a császár szörnyű haragra gerjedt és elrendelte, hogy öljék meg az állatot. Az elefánt a végsőkig küzdött, mígnem kőheggyé változott. A hegy a város címerében is megtalálható.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  A halál szobalánya felkészült a Halloweenre

Napi videó:   Nem csak a Hummeresek között vannak jégjárók

Napi fotó:  Még jó, hogy vannak szurkolók

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

A világ legszebb helyei: Barlang-part

Pamukkalétól a kék lagúnáig: A világ legszebb melegvizű forrásai

A vliág legszebb hídjai: Pont de Gard aquadukt

(via dailypicdump)

Tovább


A természet vad szépsége

Chaiten Vulkán - Chana, Chile (2008. május)

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog