Öko-katasztrófák: az ázsiai ponty

Meglepő, hogy a véletlen milyen sportok kialakulását hozza el. Preoriában, a Mississippi folyón például a halakra nem horgászok, hanem vadászok mennek. A levegőben, bunkósbottal, dárdával, nyíllal vadásznak a halakra. A világ érdekes ökológiai katasztrófa hal repül ázsiai ponty Mississippi

Tovább


Öko-katasztrófák: A dél-amerikai óriás varangy

Sok a bogár? Hozzunk egy jó nagy békát! Ilyen rövid az ökológiai katasztrófa receptje.A világ érdekes ökológia katasztrófa béka varangy óriás cukornád Auszrália

Tovább


A legnagyobb csapás a világon

Szinte hihetetlen, de mégis megtörtént: a világ egyik legkedvesebb állatából egy egész kontinens által gyűlölt szörnyeteg lett. Természetesen az ember hibájából. Ausztrália nyúl ökológiai katasztrófa

Tovább


24 hajókataszrófa

Bár továbbra is a víz az úr, de az emberi felelőtlenség és ostobaság is sokat számít.

Tovább


A legnagyobb amerikai hajókatasztrófa

A katasztrófa részben a Titanic elsüllyedésének következménye.A világ érdekes S.S. Eastland legnagyobb hajó katasztrófa személyszállító Michigan-tó Chichago

Tovább


Hó-apokalipszis

Snowpocalypse - Így nevezik az Egyesült Államokban tomboló ítéletidőt. A tudósítások képet adnak a katasztrofális helyzetről, de sokkal beszédesebbek az emberek által megosztott képek. A jelek szerint nagyon jól, sőt vidáman viselik a helyzetet.USA hóvihar katasztrófa időjárás

Tovább


Pusztító gátszakadás

Az iszaplavina még 80 kilométeres távolságban is elsöpört mindent.

Tovább


Szemétből LEGO-ház

Egy holland cég hulladékból emel villámgyorsan házakat.

 

A LEGO egy fantáziadús játék, de bizonyos körülmények között életmentő lehet.  A földrengések, szökőárak, vulkánkitörések és a tornádók óriási károkat okoznak.  A legnagyobb probléma, hogy a túlélők fedél nélkül maradnak. Hogy újra tető kerülhessen a fejük felé, először a romokat kell eltűntetni.

A Mobil Factory teljesen új dimenzióba emelte a katasztrófa-elhárítást, és helyreállítást. A 73 éves holland üzleti tanácsadó és fenntarthatósági szakértő, Gerard Steijn ötlete az volt, hogy a romokból kell ideiglenes épületeket felhúzni.  Így nem kell törődni az elszállítással.

Mindössze két konténerből álló gépének egyik oldalán a törmeléket kell adagolni, amelyet megőröl, cementet és vizet adva hozzá betont készít, amelyből LEGO-kockához hasonló elemeket készít. Az elemekből utána villámggyorsan lehet építkezni.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel huszonnyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog: 

Macskaőrség:  Bengáli tigris a hátsó kertben

Napi videó:   Öregúr kipróbálja a gördeszkát

Napi fotó:  Szellemhajó

 (via)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Az R-101 pusztulása

Minden idők legnagyobb léghajó balesete volt. Csak a történelem elfeledte, mert a Hindenburg léghajó pusztulása ismertebbé vált. A hét évvel korábbi balesetnek csaknem mindenki áldozatául esett, még a brit léghajós álmok is.

Tovább


A világ legnagyobb földcsuszamlásai

Ha a talaj összeomlik, mindent elpusztít, ami útjába kerül. A törmelék akár 77 km/h-s sebességgel is zúdulhat lefelé.

A gyökérzet talajrögzítő hatása jól ismert. Ha elpusztul a növénytakaró, akkor a helyén a talaj rendkívül sérülékeny, mert a víz, a szél szabad martalékává válik. Ha egy lejtő tetején vízfelesleg gyűlik össze, az megnöveli az alatta lévő laza föld- és kőrétegre nehezedő nyomást. A talaj szerkezete meglazul, így földcsuszamlás következhet be.

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog