Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az öreg bánya titka

Fantasztikus felfedezés az elfelejtett kőbányában.A világ érdekes Franciaország kőfejtő kőbánya elrejtett elfelejtett autó kocsi második világháború

Tovább


Zseniális bolti ötletek

Annyira pofon egyszerű! Néhány bolt egész egyszerű, mégis zseniális ötletekkel teszik kellemesebbé a vásárlást. Csak jó ötlet, és megvalósítási szándék kell hozzá.

A világ érdekes vásárlás könnyebb ötlet bolt

Te döntsd el, hogy zavarjon-e a személyzet: bevásárlókosár önálló vásárlóknak és segítségre váróknak.

Tovább


Kutyahorror - Happy End a vége

Milyen érzés lehet kutyatulajdonosként belépni egy helyiségbe, és azt látni, hogy a szeretett kölyök vérbe fagyva fekszik a földön. Szerencsére happy end a vége.

corgi kölyök halott baleset happy end sárkánygyümölcs

Tovább


Ágy és könyv

Milyen érzés 5000 könyv között egy könyvesboltban aludni?A világ érdekes Japán Tokió Kiotó hotel kapszula könyv

Tovább


Kék-tó barlang

Brazília talán legszebb barlangja.A világ érdekes Brazília Mato Grosso kék-tó barlang Csepkő

Tovább


Titkos légitársaság

A társaság nem létezik, repülőik mégis repülnek.

A világ érdekes titkos nemlétező légitársaság repülő janet Area-51 51-es körzet

Tovább


A világ legszebb könyvesboltja

Az építészek egy csodás épületet mentettek meg,

A világ érdekes legszebb könyvesbolt színház Argentína

A buenos airesi El Ateneo Grand Splendid könyvesbolt Dél-Amerika egyik legnagyobb könyvesboltja. És az egyik legszebb a világon.

Tovább


Mi van a Föld mélyén?

Egyre inkább megismerjük a világegyetemet, amelyben élünk, de a lábunk alatti elterülő zónából még mindig keveset ismer a tudomány. Az elmúlt évtizedek azonban sok új ismerettel gazdagítottak minket. A Föld mélye legalább olyan izgalmas, mint a végtelen világűr.

Tovább


Írország végtelen kőfalai

A végtelen zöld mezőket kőfalak szabdalják fel száz kilométereken át. A csodás és titokzatos látvány titka a józan paraszti ész.

 A világ érdekes Írország mészkő Szürke fal

 

Ha Írország három jellegzetességét kell felsorolni, az a Whiskey, a harsogóan zöld mezők, és a kékesszürke kőfalak.

 A világ érdekes Írország mészkő Szürke fal

A kövek eredete százmillió évekre vezet vissza. Írország területe 370 millió évvel ezelőtt tengerfenék volt, a tenger két kontinenst választott el egymástól, meglepő módon az egyenlítőnél. Ennek a tengernek az üledékéből képződött az a mészkő, amely az Ír-sziget talapzatát adja. Bár Írország buja zöld, de csak egy kicsit kell ásni lefelé, hogy ez a kemény mészkő felbukkanjon.

 A világ érdekes Írország mészkő Szürke fal

Ezek a kövek az írek leggyakrabban használt építőanyaga Ebből készültek Burren kőkorszaki sírjai, Inishmore vaskori domb erődítményei,a középkor várai és kolostorai, a házak és gazdasági épületek, ezek a kövek vannak mindenhol. Keresztbe-kasul az egész országban.

 A világ érdekes Írország mészkő Szürke fal

Számunkra nagyon furcsa, hogy ezek a kőfalak mindenhol ott vannak, apró telkekre szabdalják a végtelen mezőket. Ennek oka prózai. Amikor a gazdák hozzáláttak a földműveléshez, először el kellett távolítani a köveket a földből, hogy szántani lehessen. Egyetlen logikus helyre lehetett pakolni a sziklákat: a telekhatárokra. Így alakult ki, hogy a telkeket kőkerítések veszik körül.

 A világ érdekes Írország mészkő Szürke fal

Ezeknek a falaknak van még egy jellegzetessége. A földek és legelők körül habarcs nélkül, egyszerűen egymásra pakolták a köveket. Így egy laza, omladékony fal épült. Az állatok hamar rájöttek, hogy a fal könnyen rájuk borul, ezért meg sem próbáltak átugrani, vagy átmászni rajta.A világ érdekes Írország mészkő Szürke fal

Az Aran-szigetek az egyik legszebb hely, ahol láthatjuk a kőfalak hatalmas hálózatát, Az Aran-szigetek egy három szigetből álló csoport Galway-öböl szájánál, Írország nyugati partján. A legnagyobb sziget Inishmore más néven Aranmore. A középső az Inishmaan és a legkisebb az Inisheer. Amikor az emberek több mint ezer éve megtelepedtek a kopár sziklákon, egy különleges mezőgazdasági módszert találtak ki.

A világ érdekes Írország mészkő Szürke falit a A A sziklák repedéseibe, a résekbe, komposztált hínárt raktak, amit a tengerparton gyűjtöttek. Ebből jött létre a termőréteg. Ma a szigetek lehetetlenül zöld színűek az alacsony kőfalak osztják fel a mezőgazdasági területeket. ahol szegregáló állattenyésztés folyik. De közben folyamatosan gondozzák a vékony földréteget, hogy a szél ne  fújja el.A világ érdekes Írország mészkő Szürke falA világ érdekes Írország mészkő Szürke falA világ érdekes Írország mészkő Szürke falA világ érdekes Írország mészkő Szürke falA világ érdekes Írország mészkő Szürke falA világ érdekes Írország mészkő Szürke falA világ érdekes Írország mészkő Szürke falA világ érdekes Írország mészkő Szürke fal

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 (via)

A világ érdekes Írország mészkő Szürke fal

Tovább


Házköltöztetés San Francisco közepén

7 tömbnyit vitték odébb a szűk belvárosi utcákon.San Francisco épület ház költöztetés

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog