Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kocsinyitás karórával

Mi történik, ha egy luxusautó-gyár szövetkezik egy luxusóra manufakturával? Autónyitás karórával.

Tovább


Víz felett repülni

Évtizedek óta kísérleteznek a hátizsák rakétával, az egyik prototípus még egy Bond filmbe is belekerült. Azonban ezek a szerkezetek mindössze 1-2 perig képesek a levegőben maradni. Azonban Németországban Hermann Ramke és társai munkáját siker koronázta: Elkészült a Jet Pack vízi játék változata, a JetLev Flyer.

Tovább


Delfinhajó

Néhány évvel ezelőtt két kaliforniai mérnök megirigyelte a delfinek úszását, játékos ugrálását. Elhatározták, hogy építenek egy olyan motorcsónakot, amellyel képesek ezt utánozni.

Tovább


Szénszál-csipke kerékpárváz

A szénszál lehetősége nemcsak a mérnököket, hanem a dizájnereket is megihlette. Különösen szép alkotásokat hozhatnak létre közösen. Ennek legkiválóbb példája a Delta 7 Sports nevű cég Arantix IsoTruss fantázianevű kerékpárváza.

Tovább


Vizelde-játékok férfiaknak

A piszoárok fölött is véget ért az analóg korszak, itt vannak a komputeres vizelde játékok. Kizárólag játékos (és ittas) férfiaknak.

Tovább


A legzseniálisabb vízóra

Amikor azt a szót halljuk, hogy vízóra, mindenki kapásból egy csepegő-csobogó szerkezetre gondol. Kouichi Okamoto új értelmet adott a kifejezésnek: Nem az óraszerkezet alapja a víz, hanem a számlapé.

Tovább


Futurisztikus sátor időutazóknak

Van a kempingezésnek is olyan foka, amely már SF-be illő. A képen látható sátor a jövőt idézi, bár még csak tervezőasztalon létezik. Nemcsak megjelenésében futurisztikus, hanem képességeiben is. Azon túl, hogy a szokásos időjárásálló szövet, speciális fotovoltikus anyag is. Nincs szükség tehát napelemekre, maga a sátor a napelem.

Tovább


Zuhany környezetvédő módra

Érdekes, egyedi, és elsősorban környezetbarát megoldás bukkant fel az interneten. Hogyan lehet a zuhanyozás vízszükségletét tovább csökkenteni? Az azonnali tisztítással és újra felhasználással.

Az Ökozuhany egy csaknem teljesen zárt, környezetbarát rendszer. A szemlélő csak annyit lát, hogy a zuhanyt körbenövik a növények, mintha egy kis szigeten állna. A víz a lefolyón át a zuhanytálca alá kerül, ahol lehűl. A víz ezek után átszivárog a vízinövényekkel beültetett csatornán keresztül, ahol a növények gyökérzete megtisztítja minden szennyeződéstől. A mikroorganizmusok tovább tisztítják a vizet, végül egy szénszűrön keresztül kerül vissza a vízgyűjtő tartályba, ahonnan melegítés után szivattyúval jut fel a zuhanyfejhez.

A zuhanyrendszer, természetesen napfényes fürdőszobát kíván, különben a növényzet hamar elpusztulna. Időnként pótolni kell az elvesző vizet is, hiszen a vizes testen mindig víz távozik a rendszerből, és a növényzet is párologtat.

 

 

Ne hagyd ki a többit sem.

Tovább


Repülő Autók: Moller M200

Igazából nem autó. Kerek, csészealj formájú, repül és nem ufonauták ülnek benne? Akkor ez a Moller M200.

Tovább


Fény az éjszakában

Maga a tökéletes biztonság a sötétben. Egy festék, amely lámpaként ragyog, mégsem igényel áramot. Radioaktív, mégis teljesen biztonságos. Közel két éve várok arra, hogy végre valaki forgalmazza ezt a festéket: Ez a GlowPaint.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog