Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Autómentő Honda-motorkerékpár

Sok balesetnél az okozza a legnagyobb gondot, hogy a sérült autókat elszállítani akaróvontatók vagy trailerek sem juktank oda az esethez a dugó miatt. Valószínűleg egy félévig tartó éjszaka átpiálása kell ahhoz, hogy egy ilyen ötlet az ember eszébe jusson. Egy svéd cég, a Coming Through megalkotta a Retrievert, az az autóvontató motorkerékpárt.

Tovább


Midnight Rider - A világ legnagyobb limuzinja

Ha befordulna a sarkon (mondjuk ez nem minden sarkon sikerülne), sokan szájtátva bámulnák. De a legutolsó ötletük lenne a látványra, hogy ez egy luxus limuzin. Mert ez az éjfekete csoda hajdanában kamion volt.

A Midnight Rider, vagyis éjféli lovas a jelenlegi világrekorder több kategóriában is.

Tovább


Különös járgányok a hőskorban

Amióta az első autókat megépítették, azóta törik a fejüket a mérnökök és feltalálók, milyen egyéb célokra is lehetne használni a "lónélküli szekereket". A 80-100 évvel ezelőtt élt embereknek sem volt rosszabb a fantáziájuk, mint a maiaknak, ők is képesek voltak különleges, sőt egyenesen extrém járgányokat építeni. Ezekből sem lett semmi, legtöbből semmisem maradt, de fényképeken fennmaradt az emlékük.

Tovább


Ne kezdj el játszani vele!

Mert ha igen, rámegy a fél napod! Én szóltam előre...

Vannak okos cégek, akik nem egy szimpla reklámkampányba nyomnak bele egy nagy kazal pénzt, hanem e helyett megkérnek egy-két okos embert, csináljanak e helyett valami interaktív csudát.

2010-ben ismerkedhettünk meg a gyámoltalan de jólelkű vadásszal, most közös születésnapot ülnek a medvével. De egyetlen mozdulattal kiradírozza a címből a 2012-es évszámot, és mi írhatjuk be helyette saját születésnapunkat.

Tovább


Legkirályabb órák matek-kockáknak

A matematikáért rajongó óratervezők mindent elkövetnek azért, hogy ne lehessen egyszerűen leolvasni az időt. Ezt az egyszerű számsort egytől tizenkettőig hogyan lehet lecserélni valamilyen furmányos feladványra.

Karórák:

Csak prímszámok

Na ezt fejtsd meg: minden szám egy képlet. Mindez fekete iskolai táblán, krétával.

Tovább


Hordozható iroda

Itt a tavasz. Ragyogóan süt a Nap, meleg az idő, csivitelnek a madarak. Mi pedig ülünk a szürke irodában, és vágyódunk az ablakon kívüli világba. Bárcsak ne idebenn kellene ülnünk, hanem felpakolhatnánk az irodát, és kiülhetnénk egy fa alá.

Tim Vinke, a neves holland dizájner úgy döntött, véget vet ennek az áldatlan állapotnak. Megalkotta "Kruikantoor" fantázia nevű irodabútorát, amely néhány mozdulattal összecsomagolható, és egyszerűen arrébb tolható, mint egy talicska. Használója ott állítja fel, ahol akarja.

Tovább


3 képernyős mobil

Egyelőre még felbonthatatlan az ellentét a mobiltelefon mérete, a képernyő mérete , és az ujjak mérete között. A jövő azt ígéri, hogy egyszer majd hologramot vetít a levegőbe, és a telefon pedig felismeri a hangunkat és gesztusainkat. Valamivel hamarabb számíthatunk feltekeredő, vékony, hajlékony képernyőkre hordozható készülékeinkben. De addig mit tegyünk?

Egy fiatal ipari dizájner, Kristan Ulrich Larsen érdekes okostelefon-tervvel állt elő. A készüléknek három képernyője van, amelyek összecsukhatóak, és funkciótól függően lehet azokat nyitni és csukni. Az ötlet több mint elgondolkodtató.

Tovább


A világ legrémisztőbb falitükre


Képzeljük el, ahogy reggel álmosan odaállunk a tükör, megvizsgáljuk ébredéstől elgyötört arcunkat, amikor hirtelen a tükörben feltűnik egy szellemfej. A hátunk mögött semmi. Lehet kutyáé, tigrisév, vagy valami más szörnyé, de a tükörképünk mellett (vagy éppen az arcunk helyén), a semmiben lebegve, minket utánozva gúnyol bennünket. Határozottan rémisztő gondolat nem?

Tovább


A filmtörténet cool járgányai

Tovább


Nekem ez kell: Viharálló esernyő

Előbb fúj el az orkán téged, mintsem kifordítsa ezt az ernyőt. Hi-Tech az időjárás ellen.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog