Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Földalatti robotkertészet

A mezőgazdaságban is egyre nagyobb szerepet kap a robotizálás, a monoton, gépesíthető feladatokat egyre több esetben veszi át a gép. Különösen ott fontos ez, ahol egyre kevésbé áll rendelkezésre emberi munkaerő a feladatok végrehajtására. Különösen igaz ez Japánra, ahol egy cég arra vállalkozott, hogy elkészítsen egy robotizált kertészetet.

Tovább


Egy város szemét nékül

A Japán város, Kamikacu úgy döntött, egyszer és mindenkorra megszabadulnak a szeméttől.

Tovább


Ágy és könyv

Milyen érzés 5000 könyv között egy könyvesboltban aludni?A világ érdekes Japán Tokió Kiotó hotel kapszula könyv

Tovább


Egy rejtőzködő istennő kanyonja

A misztikus és lélegzetelállító vulkanikus csoda.Japán kanyon vulkanikus bazalt

Tovább


Extrém testfestés

Jiro egy japán művész, 16 éves szakmai múlttal rendelkező filmes trükkmester. Egészen elképesztő, hogy mivé tudja formálni az emberi testet pusztán némi festék segítségével. Ez nem egyszerűen testfestészet, ő az emberi testet használja festővásznaként.

testfestés trükkmester jiro japán

Tovább


Véletlen szülte turista látványosság

A japán Miyama város leghíresebb látványossága a Kayabuki no Sato, ami egy nádfedeles falu. Egyfajta skanzenként megőrzött eredeti falu, amely nádfedeles faházakból áll. A falu a kulturális örökség része, ezért nagyon gondosan karbantartják. Ennek része, hogy állagmegóvásként, és a tűzveszély elkerülése végett rendszeresen locsolják a házakat. A rejtett locsolórendszer amikor működésbe lép, olyan szökőkút parádét produkál, hogy önálló látványossággá vált. Japán skanzen falu nádfedeles locsolás

Tovább


Japán szupervécé

Egy nyilvános illemhely, amely az eredeti funkciója mellett különleges megjelenésű is.

A japánok nagyon kényesek a személyes higiéniára,ez különösen igaz a nyilvános vécékre is. Japánban igazi vécéforradalom van, már évtizedekkel ezelőtt megjelentek a komputer vezérelte, testi funkciókat mérő modellek. Most a nyilvános illemhelyeket tervezik megújítani. Teljesen más látószögből közelítik meg a problémát.Japán vécé wc tolaett nyilvános illemhely

Tovább


Japán száz évvel ezelőtt

Évtizedek óta Japán a világ egyik vezető gazdasági és politikai nagyhatalma,Tokió a világ legnagyobb és legmodernebb városa. Igazi ízig-vérig modern ország. De ez a fejlődés alig 75 év alatt következett be. A 100 évvel ezelőtti Japán egy egészen más világ volt. Japán 100 év múlt

Tovább


Távol-keleti cukiság

A japán törpe repülő mókusnál ma nem látsz aranyosabbat.japán törpe repülő mókus

Tovább


Japánban kicsit túltolják a halloweent

Halloween egyre inkább buli ünneppé válik, a világon mindenhol jelmezes mulatságokat csapnak az emberek. Rémisztő jellege egyre csökken, inkább a látvány és a humor kerül előtérbe. De Japánban az igazi horror rajongók ezt is véresen komolyan veszik. Szó szerint véresen.A világ érdekes halloween horror Japán

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog