Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Legyen két olimpia!

A sport üzlet lett, a dopping virágzik, az eszme halott. Talán hamarosan kettéválik emiatt a sport. És két olimpiát fognak rendezni.

Tovább


Utcai rollerkölcsönző

A városban rövid távolságokra legjobb egy roller. És egy automata kölcsönző.

Tovább


Android katonák

Amikor harci robotokról beszélünk, kapásból a Terminátor jut az eszünkbe. Terminator, C3PO, Solo a tökéletes katona, Data a Star Trekből. De miért emberszerűek?

Tovább


Modern Noé bárkája

A lakott világ legészakibb sarkában, egy szigeten, egy földalatti bunkerben dolgoznak a tudósok azon, hogy egy globális katasztrófa után is legyen még mit enni.

Tovább


Repülő autók: Terrafuggia Transition



Sokan remélik azt, hogy ha a forgalom fölé emelkedhetnének, megszabadulhatnának az autózás nyűgeitől. Ezért többen is kísérleteznek a repülő autóval. Az amerikai Terrafugia cég 2006-ban alakult, hogy létrehozza az első ilyen szerkezetet.

Tovább


Magyar Holdra magyar pulit!

Mindig is tiszteltem azokat, akik felvállaltak egy olyan célt, amely mások szemében képtelenségnek, lehetetlennek, sőt, egyenesen őrültségnek tűnt. Az ilyeneket támogatni kell. Ilyen a magyar Puli Space Technologies. Most gyorsan kell a segítség, hogy ne bukjanak el az elején.

Hogy is veszik maguknak a bátorságot, hogy a nagy űrügynökségekkel és a világgal szemben ők akarnak először a Holdra jutni! Mert ez a céljuk, olyan új technológiák kifejlesztése, melyek lehetővé teszik űrjárművek rendszeres indítását a Holdra. Legkésőbb 2014-ben saját készítésű egységet akarnak küldeni a Holdra, ezzel teljesítve a Google Lunar X PRIZE kihívását.

Tovább


Az oktatás jövője, avagy a szükséges elitizmus

Az oktatás egyik legnagyobb problémája és feladata - a tudásátadás mellett -, hogy miként bánjon a legjobbakkal és a leggyengébbekkel. Vagyis milyen mértékben tud felzárkózást biztosítani a hátrányos helyzetűeknek, és milyen módon tudja kihasználni a legkiválóbbak veleszületett képességeit.

Tovább


Az ideális börtön: jégbe fagyasztva

A képlet egyszerű: az elítéltet lefagyasztjuk és tároljuk. Nincs szökés, nincs látogatás, nincs költség. De működhet?

Tovább


Digitális állampolgár

Nem kell egyesekből és nullákból felépíteni a virtuális világot és a virtuális testet ahhoz, hogy digitális állampolgárok legyünk. Elég, ha az állam és az állampolgár között a kapcsolat az.

Új kulcsszavakat kell megtanulnunk: e-demokrácia, e-kormányzás, e-önkormányzás, e-közigazgatás, digitális esélyegyenlőség, digitális átállás, és még hasonló kifejezések tucatjai. A digitális esélyegyenlőség pont azt jelenti, hogy ezekre a fogalmakra ne úgy nézzünk, mint óvodás a lexikonra, hanem megértsük, használjuk, és alkalmazzuk azokat, illetve értsük a mögöttük rejlő folyamatokat.

Tovább


Mi lesz a valódi emberi kapcsolatokkal?

Valódi kapcsolatok kontra virtuális kapcsolatok. Világfalu kontra elmagányosodás.Vidám bulik vagy magányos élet. Család vagy macskasimogató bár. Néhány választás, ami a jövőbeni kapcsolatainkat írja le.

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog