Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Futurisztikus légi robogó

Ilyet kérek 2050 karácsonyára.

A Jetscooter a jövő légi közlekedési eszköze, a mai robogók unokája.

Tovább


A jövő építészete

Napjaink építészei szinte elképzelhetetlen szabadságot kaptak, hála a tudományos ismeretek fejlődésének, és a szinte naponta felbukkanó újabb és újabb alapanyagoknak. Olyan épületeket álmodhatnak meg, amelyek látszólag ellentmondanak a fizikának, és fittyet hánynak a gravitációnak. Az egyenes vonalakt eltörli az organikus építészet.

Tovább


Átlátszó repülő

Az Airbus szerint 2050-ben olyan repülőkkel utazhatunk, amelyek fala átlátszó lesz.

Tovább


Nyerj dedikált könyvet!

A könyvfesztivál alatt hazánkban vendégeskedik Robert J. Sawyer, világhírű jövőkutató, Hugo- és Nebula-díjas szerző. A blog olvasói között a szerző legújabb, lélekhullám című dedikált regényét sorsolom ki. Ehhez nem kell mást tenni, ha tetszenek az írásaim, akkor április 14-24. között lájkold a blogot. (Hölgyek esetében a könyv kitűnő ajándék férfiaknak)

A kanadai író 18 bestseller SF regényt írt és az egyetlen író a világon, aki egyaránt megkapta a legkomolyabb SF-díjakat az Egyesült Államokban, Kanadában, Franciaországban, Spanyolországban, Kínában és Japánban.


Jövőkutatóként olyan lapoknak írt cikkeket, mint a The New York Times vagy az Ottawa Citizen. Csaknem 500 alkalommal szerepelt rádióban és tévében, többek között a Discovery Channel, a CBC Newsworld, a The Hour, a W-Five és a Canada A.M. műsoraiban.

Előadóként is körbejárta már a világot a washingtoni Library of Congress-től a tokiói Kanadai Nagykövetségig. Nemcsak tudósok, orvosok és mérnökök szerepeltek a hallgatóságában, hanem biztosítási ügynökök, iskolai tanárok, könyvtárosok és trénerek is.

Tovább


Mesterséges méh

Jöjjön gondolatkísérletünk második része! Ha sikeresek az eddigi eljárások, akkor van egy peténk, amelyből világra kell hoznunk az életet. Ez elméletileg szintén egyszerű, a mesterséges megtermékenyítéshez hasonlóan be kell ültetni az anyaméhbe. Ha minden rendben van, a szükséges idő letelte után megszületik szemünk fényének klónja. A tudomány nagyjából itt tart most. Így készült Dolly, az első klónegerek, klóncicák stb.

Tovább


Embermásolás 1. - A tökéletes másolat

Amikor a fantasztikus művekben a klónozás bukkan fel, az alkotók már nem annak egyszerű problémáival foglalkoznak, hanem a végletekkel. Tökéletesen kiforrott módszerek, gyorsaság, megbízhatóság. Csak egy megrendelés, egy minta, és indulhat a másolás. Minden, amire azt hisszük, szükségünk van.

Tovább


Pénz nélküli társadalom

Az mindannyian tudjuk, hogy a pénzzel csak nyűg és gond van. De szükség van rá? A tökéletes megoldás az lehetne, ha nem is lenne pénz. Legalább is elméletileg ez lenne a legjobb megoldás. De vajon megvalósítható ez?

Tovább


Legyen két olimpia!

A sport üzlet lett, a dopping virágzik, az eszme halott. Talán hamarosan kettéválik emiatt a sport. És két olimpiát fognak rendezni.

Tovább


Utcai rollerkölcsönző

A városban rövid távolságokra legjobb egy roller. És egy automata kölcsönző.

Tovább


Autó a falon

Nem csak megoldott az otthoni parkolás, de az autó az ajtó előtt áll meg. Akár a hetvenedik emeleten is. Ez a Peugeot Metromorph.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog