Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajó alakú kórház

Nem kell egy kórháznak ridegnek és félelemkeltőnek lennie.

Tovább


Az R-101 pusztulása

Minden idők legnagyobb léghajó balesete volt. Csak a történelem elfeledte, mert a Hindenburg léghajó pusztulása ismertebbé vált. A hét évvel korábbi balesetnek csaknem mindenki áldozatául esett, még a brit léghajós álmok is.

Tovább


Ez a hajó mindent visz

Nem csak kategóriájában, hanem szó szerint. A Blue Marlin elképesztő dolgokat szállít, ha kell előtte elsüllyeszti magát.

Hossza 226 méter. Hogy értsd ennek a hajónak a méretét, a szállított hadihajó, a USS Cole 150 méter hosszú. A lyuk az oldalán 12 méteres. A merénylet után így vitték vissza az Egyesült államokba.

Tovább


Repülő hajók

A szemed megcsal, a víz ennyire kristálytiszta.

Tovább


Szellemhajó az Ohio-n

Tengerjáró egy patakmederben? Egy titokzatos roncs rejtélyekkel teli története.

Egy kajakos csapat kirándulást tett az Ohio folyón, Lawrenceburg közelében, ahol Kentucky, Indiana, és Ohio állam találkozik. A csapat beevezett egy aprócska mellékágon, amely alig nagyobb, mint egy patak. Ezen a környéken sok ilyen kisebb ág található.

Nem sokkal a torkolat felett sötét tömeg terpeszkedett a fák alatt.

Tovább


Repülő ház

Hányszor eszünkbe jutott már életünkben, hogy milyen jó is lenne a házunkkal együtt egyszerűen elrepülni valahova messze. Timon Sager német tervező komolyan is vette ezt az ötletet. Megszületett a Wolke 7, azaz a Felhő 7 koncepciója.

A repülés titka két egymás mellé rögzített léghajó, amely közösen emeli meg azt a platformot, amin maga a "ház" áll. A háromszintes repülő épület az otthon minden komfortjával rendelkezik, hatalmas kilátóteraszáról az alattunk elterülő világban gyönyörködhetünk. A léghajóval könnyedén közlekedhetünk, nincs szükség repülőtérre. Tetszés szerinti helyen leereszkedhetünk, hogy aztán, ha ráuntunk, egyszerűen tovább(sz)álljunk.

Tovább


Amikor a hal győz

A horgászok ellen a tengeren sincs sok esélye a halaknak. De előfordul, hogy mégis a hal húzza a horgászt a víz alá.

Tovább


Krokodil túra kötélidegzetűeknek

Jose Eduardo Chaves Salas 32 ​​éves fiatalember, és saját vállalkozása van Costa Ricáan. A "Jose krokodil folyó túra" a Tarcoles folyó talán legismertebb hajós kirándulása. A folyóban hemzsegnek az óriási hüllők, és Jose nagyon keményen megdolgozik a díjáért. Olyan trükköket csinál nap mint nap a krokodilokkal, amelyeket a legtöbb ember soha nem merne kipróbálni.

Tovább


Hajón úszó erdő

A hajóroncsot meghódította a természet.

Mintha valahol a vadregényes dzsungelben, egy ismeretlen folyó partján lennénk.

Ausztrália, Sidney, Homebush-öböl. A látszat ellenére a kép egy világváros közepén készült.

Tovább


A Falkirk-kerék

A világ legdrágább, de legérdekesebb, és legizgalmasabb hajóemelő szerkezete.

Sok országban, így Nagy Britanniában is használják a régi áruszállításra készült csatornákat. Manapság már nem áruszállító hajók közlekednek ezeken a vízi utakon, hanem elsősorban turistákat szállító vízibuszok, bérelhető kishajók.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog