Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A kazah hegyi tó titka

Nem csak Erdély dicsekedhet olyan csodával, mint a gyilkos-tó. A Kaindy-tó Kazahsztánban található, és egy ijesztő és csodálatos tulajdonsággal bír.tó erdő Kaindy elárasztott Gyilkos-tó földcsuszamlás sziklaomlás

Tovább


Gyilkos lépcsők

Vajon a kivitelezők kivel akartak végérvényesen leszámolni?lépcső veszélyes gyilkos

Tovább


Legveszélyesebb állatok

Alapvető félelmeink vannak az állatokkal szemben, de ezek az érzelmek leggyakrabban indokolatlanok. Például rettegésünk képzeletbeli ranglistáján dobogós a cápa és a farkas, pedig ha lenne veszélyességi ranglista, még be sem kerülnének az első tizenöt közé. Olyan állatoktól félünk, amelyekkel esélyünk sincs találkozni, míg a jóval veszélyesebb fajokra szeretettel nézünk. Mindez pusztán kulturális hatás, amelyről a meséink, a könyvek, a filmek, és a média tehet. Pozitív és negatív beidegződések. Melyek a ránk nézve legveszélyesebb állatok? Az itt közölt adatok egy átlagos évre vonatkozó becslések, amelyeket a nemzetközi szervezetek tettek közzé. Nem teljes lista, és semmilyen valódi rangsort nem képvisel.

Cápa - kb. 10 halálos áldozat

A Cápa című film óta még azok is ki akarják pusztítani a cápákat, akik sosem mennek a tenger közelébe. Pedig a cápák nélkül összeomlana a tengeri ökoszisztéma. Azért tűnik olyan veszélyes állatnak, mert minden cápatámadásból hír lesz, mert "harapn5t6ak rá" az olvasók. Eközben a búvároktatók azt tanítják, szerencsés az a búvár, aki a vízben megpillantja ezt a fenséges ragadozót. Ha arányba állítjuk, hogy évente hány ember hányszor fürdik a tengerben, ezzel a sok tízmilliárd fürdéssel szemben ez a tíz áldozat elhanyagolható. Gyakorlatilag bármi, amit csinálunk, veszélyesebb ennél.

Tovább


A kővé vált állatok tava

Egy titokzatos tó, amely kővé változtatja az állatokat.

Érdekes képsor jutott el hozzám, amely mellett a kísérő szöveg egy titokzatos rejtélyre hívta fel a figyelmet. A történet szerint Tanzánia északi részén van egy tó, amely sötét titkot őriz. Minden élőlényt, amelyik megmártózik benne, kőszoborrá változtat.

Tovább


Ilyet akarok: Itt a gyalog-galopp fehér nyula

A flúgos és zseniális Monty Python társaság legjobb filmje a gyalog galopp. Aki látta, nem felejtheti el a gyilkos nyulat. Pici, pihe-puha, aranyos, mégis leharapta a lovagok fejét.

Nem akartam hinni a szememnek, amikor megláttam. Valaki elkészítette a gyilkos nyulat plüssből. 12, centis, ugyanolyan édi-bédi, de nekünk kivillantja a gyilkos foga fehérjét.

Nem tudom ki találta ki, de áldassék a neve. 11 dollárért megrendelhető az interneten.

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  KFC káposztasaláta és gyors tartármártás

Napi videó:   Így se sokan előztek még

Napi fotó:  Biztos jó nőt vettél el?

(via geek)

Tovább


Gyilkos kék lagúna

Egy kék vizű tó Angliában, Buxton mellet. A magyar bányatavakhoz hasonlóan egy használaton kívüli kőbányában gyűlt össze a víz. A kellemes környék és a víz tiszta, kék színe vonzza a fürdésre vágyó embereket. A helyet egyszerűen csak kék lagúnának hívják.

De a látszat csal, a fürdőzők óriási veszélynek teszik ki magukat. Tábla hirdeti a tó mellett, hogy a vízet autóroncsok, döglött állatok, szemét, és ürülék szennyezi. De az igazi veszély nem ez.

A tó vize nem véletlenül olyan szép kék, a kőzetből kalcit kristályokat old ki.  És az élet sem igazán kedveli. Erősen lúgos. Nem a fürdővizekhez képest, hanem mindenhez képest. A normál víz PH értéke 7  körül van. A maró hatású ammónia PH-értéke 11,5, a mosásnál használt fehérítő 12,6. A tó vize gyakorlatilag ennyi: 11,3!

És az emberek mégis belemennek, pedig az egészségüket kockáztatják. A hatóságok tehetetlenek, nem tudják megakadályozni. A tó egy magánterületen van és nem léphetnek fel emiatt.

Ha tetszik, oszd meg ismerőseiddel, és csatlakozz a több mint kilencezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Napi fotó:  Indokolatlanul kegyetlen támadás

Napi videó:   Kajakos lány és a bálna

Korábbi bejegyzésekből ajánljuk:

Varázslatos befagyott tó

Ismét pusztított a Genfi-tó

A föld kincsei: az oregoni Kráter-tó

(via BBC)

Tovább


Az afrikai gyilkos

Ez a tündibündi jószág méltán érdemelte ki helyét Afrika gyilkos állatainak Top 5 listájában.

Csak az állatkertből és a rajzfilmekből ismerjük őket, bumfordisága, az állandó vigyor, a mosolygós szemek és pörgő fülek miatt mindenki kedves jószágnak képzeli. Egy állat, amelyről szinte mindent rosszul tudunk: a víziló.

Tovább


Gyilkos esők

Egy olyan hétköznapi fogalom, mint az eső, sokkal vadabb formában jelenhet meg, ha elhagyjuk a Földet, és kilépünk az űrbe. Más bolygók légköre más kémiai anyagokból áll, bár a légkör fizikája azonos, az itt kialakuló esők lehet, hogy nem vízpárából képződnek, nem csak veszélyesek, hanem akár halálosak is lehetnének az ember számára. Bár igazi gyilkos hatásukat talán soha nem érezhetjük. Nézzük meg a gyilkos esőket egy holdon, egy bolygón és egy csaknem csillaggá vált gázgömbön.

Titán felszíne (fantáziarajz)

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog