Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az eltűntetett gyár

Hogyan lehet pár nap alatt egy egész repülőgépgyárat szőrén-szálán eltűntetni? Parafenoménhez méltó trükk, pedig csak ügyes szakemberek közös erőfeszítése áll a háttérben.Lockheed repülőgépgyár álcázás II. világháború

Tovább


A világ legszebb helyei: San Baldo-átjáró

Olaszországban van egy nagyon különleges hely, amit csak kevesen ismernek. Egy lenyűgöző átjáró az olasz Alpok szélén.

hágó átjáró pass San Baldo Olaszország első világháború Osztrak-Magyar Monarchia hadsereg szerpentin alagút Trichiana Tovena

San Boldo-átjáró (olaszul Passo San Boldo) két település közötti közlekedést teszi lehetővé. A Veneto régióban található, 329 méter magasan fekvő Trichiana városka, és a Cison di Valmarino régióban található, 272 magasan fekvő Tovena között.

Tovább


Felfedezés az elhagyott gyárban

Egy "Yellow Jackets" nevű Instagram felhasználó felfedezett egy elhagyott gyárat Portugáliában. Amikor belépek a régi gyár területére nem várt kincsre bukkantak. Több tucat elhagyott klasszikus autóra. Néhány fotó a legjobbak közül.

Tovább


Gyerekmunka 1908-ban

Rettenetes körülmények egy szardínia-konzervgyárban.A világ érdekes 1908 gyerkmunka gyár konzerv szardinia

Tovább


Cementgyárból otthon

1973-ban a spanyol építész, Ricardo Bofill megvásárolt egy régi cementgyárat Barcelonában. Évek munkájával átalakította, és lenyűgöző modern, indusztriális stílusú lakóház lett belőle. Persze ehhez szeretni kell a nyers betonfelületeket, és a nagy fémszerkezeteket. A külsejére futtatott zöld növényektől gótikus katedrálissá változott a régi gyár.A világ érdekes spanyolország Barcelona cementgyár lakás

Tovább


Elhagyott harckocsi javító üzem Harkovban

Nem hittem volna, hogy csapot-papot otthagytak.A világ érdekes Harkov harckocsi javító gyár üzem Ukrajna

Tovább


Egy csipetnyi régi Európa Kínában

A világ egyik legfurcsább szigete, és különös szobrai.

Shaiman sziget Kínában, Kanton városában van. A Gyöngy-folyó öleli körül. Furcsa sziget, mintha a folyópartból tépték volna ki. Kanton Hongkongtól mintegy 120 km-re északra fekszik. Kikötőváros a Dél-kínai-tengerig hajózható Gyöngy-folyón. Guangdong tartomány központja és Dél-Kína egyik kulcsfontosságú kereskedelmi kikötője.

Shaiman apró sziget, harmad akkora, mint a Margit-sziget. Területe 0,3 négyzetkilométer, 900 m keletről-nyugatra, 300 m-re észak-déli irányban.


Nagyobb térképre váltás

A sziget ma a múlt egy meghatározó emléke. A különleges épületek között, és a csodás parkban egyaránt látni turistákat és helyieket. Különös szobrok népesítik be az utcákat és tereket.

 

A sziget furcsa a története a  második ópiumháború után kezdődött. A győztes angolok és franciák kisajátították maguknak a szigetet, kínai hosszú ideig a szigetre sem léphetett. Egy kis zárt, nyugati világ született.

A sziget négyötöde angol, egyötöde francia terület lett. Az ide települt európaiak az otthoni stílusnak megfelelő palotákat, villákat, középületeket, színházat, templomokat és parkot építettek.

A sziget a történelem viharai ellenére is megőrizte ezt a különleges világot, és Kanton igazi ékköve lett.

A sziget igazi különlegessége a rengeteg szobor, amelyek finoman szólva is nem szokványosnak nevezhetőek. Nem emlékművek, hanem a mindennapi élet része.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Asztal a nyakban

Napi videó:   Kigyó-masszázs

Napi fotó:  Egyszer csak elmegy

Macskaőrség:   Dorombolás-generátor

(via wikipedia, youtube, flickr)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Az eltűnt repülőgépgyár rejtélye

Néhány nap alatt eltűnt a repülőgépgyár az összes épületével együtt. Legalábbis a levegőből már nem látta senki. Parafenoménhez méltó trükk, pedig csak ügyes szakemberek közös erőfeszítése áll a háttérben.

Az eltűnés előtt:

És utána:

Tovább


Versenypálya a gyár tetején

Autók tesztelése az ötemeletes épület tetején. Látványos ötlet.

Olaszország, Torino, Lingotto negyed:


Nagyobb térképre váltás

Tovább


Így készül a lázadók maszkja

Guy Fawkes a történelem egyik legérdekesebb alakja gonosz merénylőből 400 év alatt szabadsághős lett. Ma minden tüntetésen őt látni, bárhova mész a világban.

1605. november 5-én, nem sokkal éjfél után tartóztatták le Guy Fawkes-t egy, a londoni Westminster-palota közelében található pincében, ahol a férfi összesen 36 hordó puskaport őrzött. Fawkes elfogásával lepleződött le a híres "lőpor-összeesküvés", melynek résztvevői a néhány órával később összeülő parlament és I. Jakab angol király (ur. 1603-1625) felrobbantására készültek. Felségárulás vádjával fogták perbe, és rövid tárgyalás után kötél általi halálra ítélték. Az ítéletet 1606. január 31-én hajtották végre.

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog